Klub
10.09.2021
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Změny v pravidlech 4

clanek-1

První mistrák sezony? Už zítra. Tak je nejvyšší čas si představit poslední rundu ze změn pravidel. Sjednocená Pravidla IIHF 2021-2022 přinášejí změny oproti pravidlům 2018-2022. Komise rozhodčích Českého hokeje zpracovala přehled nejvýznamnějších změn. My vám vám nyní nabízíme poslední rundu změn.


Poslední část, jejíž plné znění najdete ZDE.

ODKAZ NA PRVNÍ ČÁST

Vyloučení za vysokou hůl se od letoška nebude konat při náhodném kontaktu v případě nástřahu na střelu, nebo při vystřelení. Taktéž při kontaktu na buly.

Za úmyslně vychýlenou když má protihráč bezprostřední šanci na gól do prázdné, může být uznán rovnou gól.

Pokud by měl hráč dostat dvouminutový trest za úmyslné posunutí branky a nebude již dost času k odpykání celého trestum nařídí se místo dvouminutového trestu tretsné střílení. Stejně tak se stane i v případě trestu za úmyslné porušení pravidla příliš mnoho hráčů na ledě.

osobní trets do konce utkání se uloží hráči, který jako první nebo druhý opustil trestnou nebo střídací lavici během šarvátky nebo za účelem započetí šarvátky.

Modrá čára je již vnímáná jako 3D, když utočící tým přechází do pásma - není třeba kontakt útočícího hráče s modrou čárou.