A-tým - reportáž
14.08.2014
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Rác: Některé z opor zůstanou doma, příležitost dostanou další

clanek-1

I když to byl první přátelák a nedal se od hry čekat žádný zázrak, trenér Václav Rác z výkonu a prohry 1:3 na Kobře neměl příliš radost. ,,Vím, že jsme byli na ledě jen čtyři dny a dá se říct, že jsme na zápas nebyli připraveni, ale některé lajny už spolu hrály a čekal jsem lepší výkon. Hráči si neplnili základní věci, na které už by měli být zvyklí," komentoval po prvním přípravném zápase trenér druholigového Kolína Václav Rác.


,,I když je Kobra na ledě o čtyři dny déle, podali jsme podobný výkon. Ale dostali jsme laciné góly," komentoval kolínský lodivod situace, kdy Kozlové nepokryli hráče na dorážce nebo třeba zbytečně ztratili kotouč ve vlastním pásmu.

Sami Kozlové se prosadili v zápase jen jednou. Po hokejové akci zakončoval Ježkovu přihrávku do prázdné Morkes. Jinak byli v ofenzivě Kozlové neúspěšní. Neujaly se jejich rány po buly, pokusy v přečíslení ani jedna přesilovková nadějná střela od modré. ,,Moc šancí jsme si nevytvořili, takže jsme na ty obdržené branky nezareagovali a soupeř si důraznou hrou držel vedoucí výsledek až do konce," přidal k hodnocení ještě Rác.

,,Měli jsme i několik přesilových her, ale chyběla nám střela, pohyb útočníků, spolupráce s beky," vypočítával, na co vše se Kozlové v další fázi přípravy musí zaměřit.

Další možnost zkusit si, jak tým klape ve hře, mají Kozlové už dnes. To zajíždějí k přáteláku do Jablonce nad Nisou. Kádr se ale tentokrát trochu pozmění. ,,Někteří ze starších hráčů dostanou volno a dáme příležitost dalším hráčům ze širšího kádru," řekl trenér Kozlů. Nastoupit by tak měli například junioři Chmelař s Jelínkem. Zápas v Jablonci začne v 18.00.