Klub
15.06.2021
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Kozlí double na Sportovci Kolína 2020

clanek-1

Dva tituly. Dvě prvenství si odnesli v úterý z nové sportovní haly v Borkách kolínští hokejisté. V anketě Sportovec Kolína 2020 obdržel první místo A-tým SC Kolín a v kategorii Trenér roku slavil úspěch hlavní trenér Kolína Petr Martínek.


Nejstarší kozlové v roce 2020 zažili historický rok. V jeho první polovině obsadili v základní části druhé hokejové ligy první místo, díky čemuž získali později po vypuknutí covidu právo účastí v první Chance lize. Kozlové Chance ligu přihlásili a s týmem, jehož více než polovinu tvořili domácí odchovanci, bojovali v profesionální soutěži více než důstojně. V domácí premiéře například porazili Vsetín 3:0. U jedné výhry nezůstalo, kozlové v celé sezoně překvapovali soupeře, a nakonec do posledního kola bojovali o postup do play off. Nakonec skončili šestnáctí.

V historické sezoně vedl kolínské hokejisty trenér Petr Martínek. Byla to jeho už čtvrtá sezona u kolínského áčka v řadě. Již předtím ale působil u týmu jako asistent trenéra. Celkem má více než dvacet let trenérské praxe.

V čem tkví jeho alchymie a fakt, že dokáže tým dovést k úspěchu? Umí namotivovat, umí být přísný, ale spravedlivý, umí se se svými hráči pobavit, ale zároveň je stoprocentně připraví na tvrdý boj na ledě. Zná svůj tým, zná své hráče. Za to vše a hokejový přehled jako samozřejmost nyní přebral cenu Trenér roku 2020.

Nominované mládežnické týmy se v konkurenci taky neztratily. Mezi čtrnácti nominovanými družstvy skončili junioři osmí a dorostenci šestí.

FOTOGALERIE ZDEŇKA HEJDUKA Z PŘEDÁVÁNÍ CEN

Přehled výsledků

Družstva – dospělí

1. SC Kolín lední hokej – muži 169

2. Sokol Kolín – atletika muži 136

3. Sokol Kolín – atletika ženy 76

Družstva – mládež

1. SK Volejbal Kolín junioři 115

2. BC Kolín junioři U19 100

3. Sokol Kolín – atletika juniorky 86

4. CrossDance Kolín junior tým 62

5. Sokol Kolín – atletika štafeta juniorů 61

6. SC Kolín dorostenci 57

7. Expres CZ Tufo Team Kolín juniorky 46

8. SC Kolín junioři 37

Trenér

1. Martínek Petr SC Kolín 41

2. Radikovský Martin Sokol Kolín - atletika 38

3. Šotola Miroslav SK Volejbal Kolín 30