Klub
15.02.2021
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Sportovec roku 2020 aneb tři kozlí želízka v ohni

clanek-1

Hned tři želízka v ohni mají letos kolínští hokejisté v anketě Sportovec roku. Za rok 2020 jsou nominovány tři týmy SC Kolín a kromě nich také tři trenéři. Vyhlášení výsledků ankety mělo proběhnout v úterý 16. února, ale vzhledem k aktuální epidemiologické situaci je vyhlášení posunuto na zatím neznámý termín.


Vlajkovou lodí kozlů je seniorský A-tým Kolína, který loni obsadil 1. místo po základní části, a díky tomu později postoupil do Chance ligy. Nejstarší kozly pak následují junioři a dorostenci. Ti se také mohli pyšnit jedničkou u svého názvu v tabulkách. Oba týmy čekala baráž o postup do extraligy, ale ta se nakonec kvůli pandemii nekonala.

V anketě o nejlepšího trenéra jsou automaticky nominováni trenéři tří výše uvedených týmu, a to Petr Martínek (A-tým), Martin Rejthar (junioři) a Václav Rác (dorost).

Příběhy tří nominovaných týmů SC Kolín.

A-tým SC Kolín rok 2020

Týmu Kolínských kozlů se podařilo v sezoně 2019/2020 obsadit první místo po základní části 2. ligy. Po vypuknutí covidové pandemie bylo zrušeno play off soutěže, ale Kolín díky umístění na 1. příčce dostal možnost postoupit do 1. Chance ligy i bez play off. Nabídku přijal a potvrdil účast v Chance lize, profesionální soutěži. Kolín se tak po 37 letech znovu dočkal účasti hokejistů v 1. lize. Zajímavostí je, že i mezi profesionály Kolínští dávají důraz na vlastní odchovance. V týmu, který se zapojil do druhé nejvyšší soutěže v ČR, je více než polovina hráčů Kolíňáků. Začátek sezony v profesionální soutěži vyšel Kolínským dobře. Plně bodovali v úvodním domácím utkání sezony proti Vsetínu, kdy na zimním stadionu fandilo téměř třináct stovek fanoušků. V době uzávěrky nominace jim v tabulce patřilo 16. místo. Nyní jsou na hraně bojů o postup do play off.

Junioři SC Kolín rok 2020

Kolínští junioři v sezoně 2019/2020 mířili do extraligy. Juniorka byla kolo před koncem své nadstavbové skupiny O postup do extraligy na prvním místě s náskokem čtyř bodů. Posledního zápasu nadstavbové části se ale kvůli covidové pandemii nedočkala, ani konečných postupových bojů.

Dorost SC Kolín 2020

Dorostenci SC Kolín se v sezoně 2019/2020 stali vítězi nadstavbové části o postup do extraligy a čekala je baráž o postup do extraligy. Ta nebyla kvůli covidové situaci rozehrána. O postup se mladí hokejisté Kolína poprat nemohli, ale 1. místo v konečné tabulce jim nikdo nevezme.