A tým - preview
16.09.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: První soutěžní zápas v Kolíně! Kozlové přivítají Jestřáby

clanek-1

Po nadmíru vydařeném utkání ve Zlíně, ve kterém Kolín přehrál ještě donedávna extraligového soupeře a nakonec zvítězil 4:1, čeká svěřence Jana Šťastného 2. kolo Chance ligy. V domácím prostředí zimního stadionu v Kolíně vyzvou Kozlové soupeře z Prostějova. Právě Jestřábi vystavili kolínským Kozlům stopku v posledním play off, moravskému soupeři tak mají Středočeši co vracet. Duel na zimním stadionu v Kolíně startuje v 17:00.


Aktuálně z kádru

V 1. kole Chance ligy Kozlové zvládli porazit Zlín na jeho kluzišti v bouřlivé atmosféře hned 4:1. Skvělý výkon vykouzlil mnoho úsměvů i na tváři Petra Martínka. „Byl to vynikající zápas, který jsme podle mě zaslouženě vyhráli. Za což jsme nesmírně šťastní. Povedl se nám úvod do soutěže. Ze Zlína se body nebudou vozit lehce, nám se to ale podařilo. Jsme za to rádi,“ líčí dlouholetý kolínský trenér.

První domácí zápas se bude 17. září konat proti soupeři, se kterým tým Jana Šťastného sehrál poslední duel v soutěžní sezoně. Prostějov tehdy dokázal Kolín vyřadit v předkole 2:1 na zápasy. „Prostějov bude ještě těžší soupeř než Zlín. Mají zkušené prvoligové mužstvo, zatímco Zlín má hráče z extraligy, kteří si musí zvyknout na styl hry v Chance lize. Na rovinu čekám opravdu náročnější zápas. Chceme navázat na vítězství ze Zlína, bude to ale nesmírně těžké. Před našimi fanoušky v Kolíně chceme udělat všechno pro to, aby body zůstaly doma,“ popisuje kolínský kouč.

Právě diváci budou moci být klíčem ke kolínskému úspěchu. „Naši fanoušci jsou výborní, očekávám, že bude velká návštěva. Věřím, že je výkonem nezklameme. Chceme bodovat, i když víme, že to bude těžké. Chceme ale fanoušky více a více přilákat na stadion, aby i v následujících zápasech chodili v hojném počtu,“ doplňuje Petr Martínek před utkáním 2. kola Chance ligy v Kolíně.

Informace o soupeři

Jestřábi prošli během léta výraznou změnou z hlediska loga klubu. Jelikož klubu vypršela licence pro dosavadního jestřába ve starém logu, tak muselo vedení sáhnout po změně. A tak má klub LHK Jestřábi Prostějov nové logo. V prvním kole dokázali svěřenci Aleše Tottera a Petra Hubáčka 3:2 zdolat Frýdek-Místek, nyní budou chtít Moravané na výkon z domácího duelu navázat v Kolíně.

Prostějov během léta důkladně tutlal veškeré informace o možných příchodech do A-týmu, avšak nakonec se fanoušci dočkali. Po historickém semifinále ale nastala v kabině Jestřábů poměrně velká a nečekaná čistka. Brankoviště opustil Ondřej Bláha, jehož nahradil hradecký odchovanec Jaroslav Pavelka.

Defenzívu doplnili z Olomouce příchozí Tomáš Valenta nebo Martin Pěnčík ze Šumperka, rovněž zadák z hradeckou minulostí. Z obrany Jestřábů naopak ohlásili odchody produktivní Miloslav Jáchym nebo Patrik Husák či Jiří Klimíček. Nejzajímavější jména však nabízí útok. V něm sice už nefiguruje obávaný střelec Petr Mrázek, jenž se upsal ve Zlíně, ale v ofenzívě nově působí Matouš Venkrbec, Roman Vlach, Vilém Burian nebo ještě loni extraligový David Ostřížek. Co jméno, to velký pojem a mohutné zkušenosti i z nejvyšší soutěží.

Sestavy z posledního zápasu

Kolín: Soukup – Gaspar, Čáp, Niko, Naar, Kukla, Piegl, Rymsha – Veselý, Koukal, Král – Dlouhý, Nedvídek, Pajer – Síla, Moravec, Ouřada – Šedivý, Morong, Lang.

Prostějov: Pavelka – Hamšík, Zajíc, Pěnčík, Staněk, Malák, Valenta – Maruna, Machač, Jansa – Venkrbec, Routa, Jiránek – Burian, Vlach, Ostřížek – T. Jáchym, Slanina, Novák – Jandus.