A-tým - reportáž
19.08.2014
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Kozlové zlomili Vrchlabáky v přesilovkách

clanek-1

Na první branku Kolína z přesilovky Vrchlabští v úterním přátelském mači ještě reagovali, na další tři přesilovkové trefy ze druhé třetiny už ale ne. Kozlové vyhráli svůj čtvrtý přátelák v úterý 19. srpna 5:3.


Kolín - Vrchlabí

5:3

Další přátelák Kozlů se rozhodoval v přesilovkách a Kozlové v nich dominovali. Lépe řečeno, hosté jim svou nečistou hrou dali možnost a Kozlové ji čtyřikrát využili. Nejdřív v první třetině, kdy Klímovo dělo od modré díky důrazu před bránou tečoval Šafránek. Jak už bylo uvedeno, hosté na tuto trefu Kolína ještě reagovali. Nehlídaný Krsek se dostal k dorážce puku, který gólman Moravec vyrazil před sebe.

Ve druhé třetině ale na tento nešťastný moment z úvodního dějství bylo zapomenuto. Přišla totiž gólová galajíza. Za čtyři minuty nasázeli Kolínští do vrchlabské brány čtyři puky a bylo vymalováno. Tři z nich v přesilovce. Poprvé to bylo ve dvojnásobné výhodě, když Jankovského střelu tečoval do brány sám gólman. Pak znovu v početní převaze 5 na 3. To zase Pácal vyzrál na Neužila od modré. Pak Kozlové přidali trefu ve hře 5 na 4. Nejprve si nováček Frolík několikrát vyměnil puk se Skokanem, aby pak Pýcha z vrcholku pravých kruhů přesně zamířil na zadní růžek - 4:1.

Domácí neměli dost ani po přesilovkových gólových hodech a pár vteřin na to vyškolil po Klímově vybídnutí rozhozenou vrchlabskou obranu Šafránek. Kozlové vedli ve čtyřiatřicáté minutě 5:1 a zápas měli jasně pod kontrolou.

Nakonec tedy tak jednoznačný rozdíl nedokázali udržet. Sami dvakrát ještě inkasovali v oslabení, ale jinak si vedení uhlídali. Celkově tedy do sbírky přátelských výsledků přidali vítězství 5:3.

,,S kluky jsme víc probrali taktiku a ve dvou třetinách se to na ledě projevilo. Naše hra měla určitou kvalitu. Poté, co jsme dostali branku na 5:2, se v poslední třetině začal hrát oboustranně živelnější hokej a úroveň utkání šla dolu," hodnotil mač s Vrchlabím trenér Kolína Václav Rác.

Kozlové už ve čtvrtek 21. srpna hostí od 18.00 dalšího soupeře. Tábor bude v krátké době třetím přípravným domácím soupeřem Kolína, ale taky posledním. Pak Kozlové budou už zajíždět jen ven. Od 18.00 bude ve čtvrtek tedy poslední možnost vidět Kozly v akci. Pak až v polovině září první mistrák.

,,Tábor je tradičně kvalitní soupeř. Už loni jsme říkali, že je v play off vyřadili zkušenějšího soupeře. Věříme, že to bude dobrý zápas," pozval na poslední domácí přátelák fanoušky trenér Rác.

Branky: 14. Šafránek (Klíma, Zumr), 30. Jankovský (Šafránek), 31. Pácal (Kadlec), 33. Pýcha (Skokan, Frolík), 34. Šafránek (Klíma) - 16. Krsek, 39. Srnský (Jakubec, Vlach), 52. Kadavý. Vyloučení: 6:12. Využití: 4:2. Oslabení: 0:0. Třetiny: 1:1, 4:1, 0:1.
Kolín: Moravec - Muláček, Pácal, Pýcha, Skokan, Hanzl, Klíma, Barták, Fiala - Jankovský, Kadlec, Morkes - Frolík, Valášek, Malý - Hlavatý, Šafránek, Zumr - Ježek, Mejzr, Semirád - Sladký.