A-tým - reportáž
21.08.2014
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Poslední domácí příprava: Tábor deklasován

clanek-1

Kozlové se doma s přípravnými zápasy rozloučili doslova fantasticky. Hostili loňský druhý tým tabulky a bez mrknutí oka zvítězili. Tábor, který do Kolína dorazil jen hodinu před utkáním, se sotva na ledě rozkoukal a prohrával. Nakonec domu odvezl porážku 1:5.


Kolín – Tábor

5:1


Vyhrát mohli Kozlové dokonce i bez ztráty kytičky. Tu čestnou trefu ukořistili Táborští až v poslední minutě v přesilovce pět na tři. Jinak patřil led Kolínu.


Domácí šli do vedení v deváté minutě. Při signalizovaném vyloučení poslal Pýcha po ose přihrávku na Šafránka, ten už z kruhů našel před bránou Malého, který puk usměrnil do brány. Ve dvacáté minutě pak gólem do šatny zpražil Kohouty Hanzl. Ten do kasy Klestila dopravil Klímův puk z mezikruží.

Ve druhé třetině žádný z kolínských puků cestu až do brány nenašel, ale ten Malého k tomu měl hodně blízko Stejně jako si později kotouče Kadlece a Morkese říkaly o gól. Jak ale domácí vyšli ve druhé třetině brankově naprázdno, v té poslední dvacetiminutovce si to vynahradili.

Během čtyř minuty slavili gól třikrát a bylo vymalováno. Nejdřív Valášek dorazil do brány Pýchův puk od modré, pak podobně zakončil po Bartákově střele Hlavatý a dotřetice zase Zumr tečoval Šafránkův puk od modré.


Kozlové se zase střelecky vyřádili a třetí zápas doma v řadě vyhráli. Přípravu teď zakončí na ledě soupeřů. Čeká je ještě trojice utkání. V pátek 29. srpna ve Vrchlabí a v prvním zářijovém týdnu pak v Táboře a Žďáru nad Sázavou.


Branky: 9. Malý (Šafránek, Pýcha), 20. Hanzl (Klíma), 45. Valášek (Pýcha, Malý), 47. Hlavatý (Barták), 49. Zumr (Šafránek) – 60. Matušík (Černý). Vyloučení: 4:6, navíc Fiala (KO) 5+DKU. Využití: 2:1. Oslabení: 0:0. Třetiny: 2:0, 0:0, 3:1.
Kolín: Sejpal – Muláček, Pácal, Skokan, Pýcha, Hanzl, Klíma, Barták, Fiala – Morkes, Kadlec, Jankovský – Malý, Valášek, Frolík – Sladký, Šafránek, Zumr – Semirád, Mejzr, Hlavatý – Šifta.