A-tým - reportáž
25.08.2014
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Kolínský kádr je kompletní. Kdo zůstal?

clanek-1

A je jasno, kdo v Kolíně zůstane a kdo ne. K pondělnímu tréninku uzavřeli trenéři soupisku Kozlů. Jsou na ní tři novici a naopak čtveřice hráčů, která se v přípravě objevila, už na soupisce není.


Zůstali

V kolínském mužstvu se chytli hned tři noví hráči. Obránce Michal Klíma a útočníci Jakub Frolík a Pavel Hlavatý.

Klíma Michal - Sedmadvacetiletý bek, který loni hrál v Táboře, se prozatím objevuje po boku Jana Hanzla. ,,Je to poctivý bek a věříme, že se u nás bude ještě zlepšovat," řekl na jeho adresu kolínský trenér Václav Rác.

Hlavatý Pavel - Loni ještě junior Hradce Králové se zkouší prosadit do chlapského hokeje. V Kolíně se jen tak tak udržel. ,,Zůstal tu jako jednadvacátý hráč kádru s tím, že má hokejovost, ale po fyzické stránce není v současné době připravený. Bude tu na dvouměsíční hostování a uvidíme, jak se to bude vyvíjet," upřesnil podmínky jeho setrvání v Kolíně kouč Kozlů Rác.

Frolík Jakub - Jednadvacetiletý útočník původem z Mladé Boleslavi se prozatím prosadil do druhé lajny k Valáškovi a Malému. ,,Je mladý hráč, který se nám typově velmi hodí. Hraje důrazný, bruslivý hokej a do toho má solidní technickou vybavenost. Solidně nám do kádru zapadá," chválil si Rác.

Odešli

Uplatnění v kolínském áčku nenašli Kolíňáci Chmelař, Jelínek a Kadlec mladší. Nechytil se nakonec Jan Sladký a Martin Ptáčík.

Kadlec Jiří mladší - jednadvacetiletý útočník odchází z Kolína. Jeho novým působištěm bude sousední Nymburk. ,,V Kolíně by neměl stálé místo. V Nymburce se otevřel prostor, takže jsme mu dali hsotování do Nymburka. Má naději tam hrát. Nymburk má zatím nedostatek hráčů," okomentoval situaci kolem Kadlece mladšího trenér Václav Rác.

Chmelař Daniel, Jelínek Antonín - Dva kolínští junioři ročníku 1994 se po několika měsících vrací do juniorky, kde budou hrát na výjimku. ,,Kluci se zlepšili, ale nemají zatím výkonnost A mužstva. Budou mít využití v juniorce," řekl na jejich adresu Rác.

Sladký Jan - Útočník, který loni hrával v Táboře a kdysi oblékl i dres Kutné Hory, se v Kolíně neusídlil. ,,Byl to dobrý kluk, ale u nás by směřoval do čtvrté lajny a na čtvrou lajnu my tam máme mladé kluky a další juniory," vysvětli kolínský lodivod.


Ptáčník Martin - Po jednom startu a několika trénincích se s Kolínem rozloučil i Martin Pátčník. ,,Objevil se tady. Je to šiovný kluk, ale bez kondice. V dané chvíli nemá ujasněnou životní situci, zaměstnání, bydliště a podobně," upřesnil Rác.

Nedbal a Kulhánek

Trenéři Kozlů budou mít k dispozici také Karla Nedbala. Mladý obránce nyní hájí barvy juniorky Pardubic, ale do Kolína má vyřízené střídavé starty.

Do kolínského kádru by se měl vrátit taky obránce Kryštof Kulhánek. Ten zkoušel své štěstí v Havlíčkově Brodě. Nicméně už od úterý 26. srpna by měl pět trénovat v Kolíně. ,,Nyní je jasné, že v Kolíně dokončí přípravu a bude k dispozici na všechna zbylá přípravná utkání. V Kolíně zahájí i začátek sezony. Pak se uvidí," řekl k jeho působení v Kolíně manažer áčka Jakub Plašil.

Kromě těchto dvou beků je na soupisce áčka i mladý obránce z kolínské juniorky Jiří Fiala, který je pro řadu fanoušků také vlastně nováčkem.

Soupiska Kozlů 2014/2015

brankaři: Sejpal Martin
Moravec František
Hermann Denis
obránci: Pácal Tomáš
Muláček David
Skokan Lukáš
Pýcha Petr
Klíma Michal
Hanzl Jan
Barták Martin
Fiala Jiří
útočníci: Morkes Petr
Kadlec Jiří
Jankovský Václav
Malý Josef
Valášek Milan
Frolík Jakub
Zumr Dominik
Šafránek David
Šifta Pavel
Semirád Jakub
Mejzr Martin
Ježek Martin
Hlavatý Pavel