A-tým - reportáž
31.08.2014
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Přátelák? V přátelském duchu určitě ne!

clanek-1

Ani druhý ze třech závěrečných přípravných utkání Kozlové herně nezvládli. Na ledě Tábora, který si v prvním vzájemném střetnutí z Kolína odvezl porážku 1:5, prohráli vysoko 3:6. V utkání se navíc zranili dva hráči.


Tábor - Kolín

6:3

Nedá se říct, že by zápas na jihu Čech začali Kozlové zrovna dobře. Už v páté minutě si nepohlídali u kruhů střílejícího Zaymla. Jeho střela škrtla o dres kolínského gólmana a prosvištěla až do brány. Kolínští na tuto branku ještě ragovali. V deváté minutě Valášek vystřelil sice jen do mantinelu, ale puk mu hned vracel zpátky před bránu Malý. Ten se tedy až k Valáškovi nedostal, ale odrazil se od gólmana přímo do brány - 1:1. To byla však jediná světlá chvilka Kolína v první půlce zápasu. Pak to šlo s Kozly z kopce.

Nejdřív na konci první třetiny přišli o remízový stav v oslabení, když prošla tečovaná střela z úhlu. A v úvodu druhé části? To byla doslova pohroma. Dvaadvacátá minuta, v oslabení trefa mezi betony. Čtyřiadvacátá minuta, ve vlastní přesilovce Kozlové nechali jet domácí do brejku. Moravec nejdřív Maříkově střele odolal, ale na jeho třetí dorážku už byl krátký a nikdo nepomohl. Sedmadvacátá minuta, dorážka v oslabení a najednou na tabuli svítil stav 5:1 a bylo vymalováno.

Paradoxně až v tuto chvíli se hra Kozlů trochu zvedla. Pomohl jim k tomu gól z přesilovky čtyři na tři. Všichni Kolíňáci na ledě si po ose Mejzr, Malý, Skokan, Malý, Valášek vyměnili puk, aby ho poslední jmenovaný nechytatelně umístil do brány - 5:2. Kozlové se nakonec Táborským přiblížili na rozdíl dvou brane5. Ale až v osmapadesáté minutě, když Valášek dopravil do sítě Morkesův puk - 5:3.

Víc toho tudíž Kozlové nestihli. Ikdyž obzvlášť ve třetí třetině hráli o poznání líp než v předchozích dvou dějstvích, neměli štěstí, puky se jim odrážely, přihrávky byly nepřesné. Navíc pak ještě v power play dostali do prázdné kasy branku šestou a domů odvezli prohru 3:6.

Nutno ale dodat, že přátelské utkání se rozhodně v přátelském duchu neneslo. Nejprve na buly táborský hráč zranil kolínskému Kadlecovi rameno (má prasklou pažní kost), pak zase nedovoleným bráněním Táborští pohmoždili Morkesovi žebra a navíc diváci viděli dvě bitky. Tu první sice začal kolínský Klíma, ale až poté, co ho naprosto nesportovně Barbora atakoval několikrát ze zadu bez zásahu rozhodčího. Podobně pak napadl Dvořák Jankovského a byla bitka číslo dvě.

Branky: 5. Zayml, 14. Krätzer, 22. Bílek (Dvořák, Březina), 24. Mařík (Matušík), 27. Dvořák (Heršálek), 60. Kellner - 9. Malý (Valášek, Pýcha), 31. Valášek (Malý, Skokan), 58. Valášek (Morkes, Pácal). Vyloučení: 6:8, navíc Pechánek (TAB) 10 min OT, Barbora, Dvořák (oba TAB) a Klíma, Jankovský (oba Kolín) 5+DKU. Využití: 3:1. Oslabení: 1:0. Třetiny: 2:1, 3:1, 1:1.

Kolín: Moravec - Pácal, Klíma, Pýcha, Skokan, Hanzl, Barták, Fiala - Morkes, Kadlec, Jankovský - Malý, Valášek, Ježek - Zumr, Šafránek, Šifta - Semirád, Mejzr, Hlavatý.