A tým - preview
20.09.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Do Litoměřic! Kozlové chtějí třetí výhru v řadě

clanek-1

Po dvou vítězných zápasech čeká svěřence Jana Šťastného třetí soutěžní zápas, v rámci 3. kola Chance ligy míří Kozlové do Litoměřic. V severních Čechách Kozlové startují ve středečních 17:30.


Aktuálně z kádru

Výhra v posledním zápase Chance ligy nad Prostějovem byla pro trenéra Kozlů Petra Martínka nesmírně cenná. Kozlové zdolali 5:3 Jestřáby, přičemž ti dokázali v závěru duel výrazně zdramatizovat při hře bez brankáře. V ní vstřelili dvě branky. „Pro diváky to muselo být zajímavé, pro nás už méně. Nějakých osm minut hráli bez gólmana, nadšením a bojovností jsme to už ale zvládli,“ hodnotí Petr Martínek, trenér A-týmu Kozlů.

Ve dvou dosavadních zápasech Kolína podává kvalitní výkony celý tým, ale ten roste díky výkonům brankáře. „Všechno začíná naším fantastickým gólmanem, protože Kuba Soukup předvádí fantastické výkony. Ještě bych vyzdvihl i čtvrtou pětku, která na ledě odvádí skvělou práci. Ve Zlíně i proti Prostějovu dali branku, za to všechna čest,“ oceňuje kouč Kozlů.

Ve středu čeká Kozly boj v Litoměřicích, kde vyzvou tamní Stadion. Ten naposledy uspěl v Chrudimi, kde zdolal béčko Dynama Pardubice. „Doufám, že v Litoměřicích na všechno navážeme. Nedá se říct, že jedeme na lehčího soupeře, než byl Prostějov. Ale už jsme se v téhle soutěži přesvědčili, že každý může porazit každého. Uděláme všechno pro to, abychom do Kolína přivezli nějaký bod a drželi se v popředí tabulky,“ uzavírá Petr Martínek.

Informace o soupeři

Litoměřice vstoupily do ligy porážkou 3:4 na domácím ledě, kde padly s Přerovem. Chuť si spravily proti béčku pardubického Dynama, které v Chrudimi rozstřílely výsledkem 5:2. Na kontě tak mají tři body. Nyní čeká svěřence Miroslava Přerosta duel s dosud neporaženým Kolínem, jak se bude Stadionu dařit? V létě prošel klub výraznými změnami, navíc se rozhodlo o zastavení projektu Dukla pro mladé hráče. Litoměřice nicméně ujistily, že sezonu dohrají.

Mezi jejich hlavní tahouny a opory by měli patřit ranař Jan Výtisk nebo útočníci Ondřej Procházka, Lukáš Válek, Jaroslav Kracík nebo nově příchozí Tomáš Guman. Po dvou zápasech je nicméně nejproduktivnějším hráčem Josef Slavíček, který do Litoměřic přišel z juniorky pražské Sparty. Dvacetiletý útočník má na kontě dva góly a jednu nahrávku. Tříbodový je v týmu ještě Tomáš Guman, ten si proti Zubrům a Dynamu připsal celkem tři nahrávky. Jak se partě bývalého trenéra reprezentační dvacítky bude dařit proti Kozlům?

Sestavy z posledního utkání

Litoměřice: Král – Marcel, Němec, Výtisk, Holý, Hampl, Mikyska, Šindelek – Procházka, Kracík, Guman – Válek, Jícha, Slavíček – Zabloudil, Kuťák, Svoboda – Gajda, Vitouch, Ramik.

Kolín: Soukup – Čáp, Gaspar, Niko, Naar, Kolmann, Piegl, Rymsha – Král, Koukal, Veselý – Pajer, Nedvídek, Dlouhý – Ouřada, Moravec, Síla – Lang, Morong, Šedivý.