Mládež
05.09.2022
Autor: Eva Coubalová

Ročník 2013 vyhrál vrchlabský Krakonošův pohár 2022

clanek-1

V neděli 4. září 2022 se ve Vrchlabí konal všesportovní turnaj „Krakonošův pohár“ pro hráče ročníku 2013, kterého se zúčastnily 3 hokejové kluby – SC Kolín, HC Stadion Vrchlabí a HC Turnov 1931.


Každý klub nasadil do turnaje dva týmy – A a B. Hrálo se ve dvou skupinách po třech týmech, přičemž každá z nich hrála svůj vlastní turnaj. Pro konečné pořadí se pak sčítaly výsledky z hokeje a fotbalu dohromady.

Tým SC Kolín „A“ se nejprve utkal na ledě se soupeřem z Turnova. V utkání Kozlové zvítězili 14:5. Hned po úpravě ledu nastoupili hráči kolínského áčka proti domácímu mužstvu HC Stadion Vrchlabí „A“. Zápas s hostitelským týmem měl vyrovnaný průběh, ale nakonec se z výhry radovali opět Kozlové, kteří zapsali výhru 10:7. Hráči týmu SC Kolín „B“ po boji padli na ledové ploše s oběma soupeři své skupiny.

Po obědové přestávce se všichni hráči sešli na prosluněném fotbalovém hřišti za městem, kde se v odpoledních hodinách uskutečnila druhá část turnaje. Tým SC Kolín „A“ první utkání se soupeřem z Turnova vyhrál, v druhém fotbalovém zápase s klubem HC Stadion Vrchlabí uhrál remízu. Hráči kolínského béčka zapsali porážku v obou svých fotbalových utkáních.

Skupinu A tedy jasně ovládli Kozlové a z turnaje si tým SC Kolín „A“ odvezl zlaté medaile a pohár za 1. místo. Hráči kolínského béčka si na památku odvezli bronzové medaile a pohár za 3. místo ve své skupině.

I přesto, že je nová hokejová sezóna teprve na začátku a hráči se po letních prázdninách teprve dostávají pod vedením nového trenéra Jiřího Pecky do zápasového tempa, se jednalo o velmi vydařený turnaj, který Kozlům vykouzlil úsměv na tvářích.


Společná fotka ročníku 2013 po turnaji ve Vrchlabí