A tým - preview
01.09.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Kozlové na tripu! V rámci dvojzápasu vyzvou Salcburk

clanek-1

Po několikadenní pauze čeká kolínské Kozly další utkání. Svěřenci Jana Šťastného vyráží na trip do Rakouska, v Salcburku totiž v rámci dvojzápasu vyzvou Red Bull Salcburk. Lépe řečeno jeho juniorský tým, který působí v Alpské hokejové lize. Páteční duel startuje v 18:30, v sobotu se v salcburské Iceareně vhodí úvodní úvodní buly v 14:00.


Aktuálně z kádru

V posledním utkání proti slovenským Modrým krídlům Slovan představili Kozlové možné nové akvizice. Prostor dostali jak mladičký obránce z juniorky Mountfieldu HK Matěj Havlíček, tak také host z Vrchlabí – Patrik Urban. Právě zkušený útočník z Podkrkonoší nasázel dva góly, které vrátily Kolín proti bratislavskému týmu do hry. K dispozici by sedmadvacetiletý produktivní forvard mohl být v případě potřeby i během sezony, ve středočeském městě má totiž vyřízené střídavé starty.

Co se aktuálního složen týče, tak Kolín nemůže na tripu v Salcburku počítat s útočníkem Petrem Moravcem a Lukášem Pajerem, ti totiž odcestovali s partnerským Mountfieldem HK k úvodnímu dvojduelu Ligy mistrů do Švédska a Francie. V sestavě Hradce Králové proti švédské Frölundě mimochodem nechyběl ani Martin Štohanzl. Otazník visí v Salcburku nad startem Matěje Moronga, jehož doposud trápilo zranění ramene. Několik Kozlů zase prošlo nemocemi.

Vzájemné zápasy

Kozlové za sebou mají šest zápasů přípravy. Nejprve padli na ledě Litoměřic 2:3 po nájezdech, poté zvítězili doma nad Slavii 5:1 a béčkem Pardubic 5:4 po prodloužení. Následovala prohra v Hradci Králové se semifinalistou ICEHL z Vídně 1:3. Na vítěznou vlnu se vrátili Kozlové proti Slavii díky výhře 3:2, naposledy však padli s béčkem Slovanu Bratislava 3:4.

Nyní se po roce utkají se Salcburkem, i když tentokráte na ledě soupeře, se kterým loni na svém ledě padli 2:4, nyní mají tak ideální příležitost vše svému protivníkovi vrátit v rámci pátečního a sobotního střetnutí.

Informace o soupeři

Red Bull Juniors v rámci přípravy stihli odehrát jen jeden jediný zápas. A to proti akademii maďarského Fehérváru, kterou rozstříleli na svém ledě 5:0. Nyní vyzvou Rakušané ve dvojzápase Kolín. V kádru trenéra Teemua Levijokiho nicméně figuruje i několik zajímavých jmen.

Z MSJ má zkušenosti Lukas Necesany, jenž má české kořeny, ty má dost možná i útočník David Cernik, jehož jméno tomu napovídá. Jenže Necesany umí perfektně česky. Přímou českou stopou na soupisce je útočník Marek Brada. V Edmontonu si ale zahráli v létě na MSJ i Němci Nikolaus a Thomas Heiglovi. Nyní tak mladíci ze Salcburku poměří síly s těmi z hradecko-kolínské líhně. Anebo taky zkušenějšími hráči Kolína. V pátek začínáme v 18:30, v sobotu ve 14:00. Z utkání by domácí celek měl připravit živý stream.