Mládež
06.09.2022
Autor: Daniel Krátký

Kozlové v nároďáku: Trojlístek v U20 i odchovankyně na MS

clanek-1

Na závěr srpna několik kolínských hokejistů obléklo dres národního týmu, Kolín měl své zástupce v reprezentační dvacítce, nyní se rovněž může pyšnit i odchovankyněmi na MS žen.


Ještě do minulé sezony spadalo MS juniorů v kanadském Edmontonu, kterého se zúčastnil kolínský odchovanec Daniel Herčík, v současné době útočník extraligových Pardubic.

Mladý forvard ročníku narození 2003 naskočil z pozice třináctého útočníka do čtyř zápasů světového šampionátu, nejvíce prostoru dostal v duelu proti Lotyšsku. Tým Radima Rulíka se po překvapivém postupu přes Spojené státy dostal až do semifinále, ale celkově skončil nakonec čtvrtý.

Krátce po skončení odloženého MSJ vyrazila nová dvacítka dorazového ročníku 2003 na turnaj do Finska. U polárního kruhu v Rovaniemi oblékli český dres i současní hráči Kolína – Lukáš Pajer, Matěj Pinkas a Petr Moravec.

Výběr asistenta trenéra Jiřího Kalouse však na turnaji postupně padl se Švédy, Finy i Slováky a obsadil 4. příčku. Útočníci Pajer i Moravec se nicméně dokázali v turnaji bodově prosadit, jako členové prního útoku se podíleli na několika vstřelených brankách.

I na MS žen v Dánsku má kolínský hokej svou stopu. V kádru totiž figurují tři hokejistky, jež začaly svou cestu kariérou v Kolíně – kapitánka Alena Mills, produktivní útočnice Kateřina Mrázová a také mladá krev v podobě Noemi Neubauerové.

Trio hráček, které si zahrálo i na olympiádě, nyní touží po medaili na světovém šampionátu v Herningu a Frederikshavnu. Ve skupině zatím postupně vyzráli na Maďarsko, Dánsko i Německo. O 1. místo ve skupině se svěřenkyně kanadské trenérky Carly MacLeodové porvou se Švedskem.