Klub
06.02.2017
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Dvě Kolíňačky bojují o olympiádu

clanek-1

Dvě odchovankyně kolínského hokeje Kateřina Mrázová a Alena Polenská budou společně se svými parťačky tento týden bojovat o účast na olympijských hrách. Pravděpodobně nejdůležitější zápas bude vysílat i Česká televize živě. Poprvé v historii.


Alena Polenská už řadu let hraje v ruském Petrohradě a hokej se stal nejen jejím koníčkem, ale také profesí. Splnil se jí dětský sen a je profesionální hráčkou hokeje. Kateřina Mrázová se poprala se všemi zraněními, co jí v posledních letech provázely, a je stále reprezentantkou amerického týmu University of Minnesota Duluth. Obě zažívají sen, který se mnoha českým hochům nesplnil.

kromě účasti na řadě Mistrovství světa a zisku spoustu medailí je nyní čeká jen z vrcholů kariéry a hlavně jeden z vrcholů ženského hokeje v České republice, kvalifikační boj o účast na olympiádě.

Ve švýcarské Arose je postupně čekají duely s Norskem, Dánskem a Švýcarskem. Vítěz postupuje na únorovou olympiádu 2018 v Koreji. Podle papírových předpokladů je nejsilnějším týmem Švýcarsko, s ním Češky hrají poslední zápas na šampionátu. Předpokládá se, že to bude rozhodující zápas kvalifikace, a tak ho bude živě vysílat i Česká televize. Od 16.00 na ČT sport.

O tom, jak se Češkám v čele s kapitánkou Alenou Polenskou a zkušenou útočnicí Kateřinou Mrázovou z Kolína daří, Vás budeme informovat.