Mládež
24.01.2017
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Akce “Pojď hrát hokej“ nalákala ke Kozlům 36 dětí

clanek-1

V pondělí proběhla v Kolíně akce s názvem „Pojď hrát hokej“, která pod záštitou ČSLH v rámci Týdne hokeje probíhá po celé České republice. Na kolínský led zavítalo celkem třicet šest dětí ročníků 2008 až 2013.


,,Zaregistrovali jsme třicet šest přihlášek, z toho dvacet šest dětí je úplně nových. To znamená, že na hokeji v Kolíně ještě nebyli,“ vypočítával hlavní organizace akce v Kolíně trenér Jiří Kadlec.

Ten během zápisu a převlékání dětí do výstroje či chráničů a brusliček, u kterého asistovali hráči starších ročníků, prezentoval rodičům informace o hokeji v Kolíně, ale i sportu jako takovém. Neopomenul zdůraznit, že lední hokej jako kolektivní sport, je dobrý nejen pro fyzický rozvoj dětí. Zároveň nastínil, že hokej už dávno nepatří mezi tak drahé sporty, jak se stále mezi lidmi traduje.

Pro děti byly připraveny drobné odměny v podobě sušenky, kalendáře, samolepky či připínáčku se symbolikou akce. Každý přihlášený navíc dostal dres v národních barvách, na který si mohl napsat vlastní jméno.

V něm nebo ve svém vlastním pak děti skotačily na ledě. Zkoušely nejen bruslit a hrát hokej, ale trenéři pro ně zároveň připravili zábavné hry nejen s hokejkami, pukem, ale i s míčky, hrazdičkami a podobně.

,,Těšíme se znovu na návštěvu všech dětí, které k nám v pondělí přišly. Máme pro ně pravidelné tréninky třikrát v týdnu. Pondělí a ve středu odpoledne a v neděli dopoledne. Přesně časy jsou vždy na našem webu www.sckolin.cz v sekci Rozpis ledu ZS,“ řekl ještě na závěr Jiří Kadlec.

FOTOGALERIE