Klub
18.12.2016
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Děkujeme, Tomáši Pácale a Aleši Adamci!

clanek-1

Sobotní derby věnovali Kozlové dvěma významným mužům historie kolínského hokeje – Alešovi Adamcovi a Tomášovi Pácalovi. Oba přijali na začátku utkání upřímné díky na ledové ploše, dárkový koš a památeční dres. Tomáš Pácal na něm měl svou kolínskou 24, pan Aleš Adamec samozřejmě gólmanskou jedničku.


Adamec AlešAdamec Aleš

Aleš Adamec je gólmanská legenda a jeden z nejzkušenějších trenérů brankařů v České republice. Více jak dvacet let vedl brankařskou komise ČSLH, dvanáct let byl trenérem brankařů u české reprezentace. ,,Bylo jich šíleně moc. Na začátku to byl Mikoláš, Dzurila, Holeček. Dál to byli kluci, které jste mohli vidět na mistrovství světa nebo olympiádě. Například Vokoun, Svoboda, Hnilička a samozřejmě také Hašek. V podstatě by se dalo říct, že znám celou brankařskou špičku,“ odpověděl na otázku, s jakými brankáři se setkal. Svou trenérskou kariéru zakončil v Kolíně, kde se věnoval tréninku gólmanů více jak deset let.

Tomáš Pácal

Tomáš Pácal

Tomáš Pácal patří mezi nejúspěšnější obránce České republiky s šestnáctiletou zkušeností z extraligy. Nejdelší část kariéry odehrál Tomáš Pácal v Pardubicích, ale začínal například v Jindřichově Hradci, tři sezony působil v Třinci a na konci extraligové kariéry v Plzni. Po dvou sezonách v prvoligovém Vrchlabí se rozhodl na konci kariéry hájit barvy svého domácího celku SC Kolín. Za Kozly odehrál ještě celkem pět sezon a pamatuje například největší úspěch novodobé historie účast v baráži o první ligu nebo loňské prvenství v základní části. Tomáš Pácal se

může pyšnit hned několika úspěchy. S Jindřichovým Hradcem vybojoval postup do extraligy, s Pardubicemi pak získal titul vicemistra republiky a v sezoně 2004/2005 taky extraligový titul.