Klub
01.08.2016
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Kolín a Pardubice se dohodly na partnerské spolupráci

clanek-1

PARDUBICE — HOCKEY CLUB DYNAMO PARDUBICE, a. s. a SC KOLÍN, z. s. propojí od nové sezony významné partnerství. Oba subjekty se domluvily na úzké spolupráci, jejíž cílem je zajištění optimální tréninkové i zápasové vytíženosti hráčů obou klubů s akcentem na dosažení co nejlepšího sportovního výsledku obou organizací.


Hokejový klub Dynamo Pardubice našel v Kolíně velmi perspektivního partnera se širokou mládežnickou základnou, hokej je v Kolíně tradičním sportem, klub má výborné podmínky pro rozvoj talentovaných hráčů. Navíc se nachází v blízké dojezdové vzdálenosti.

„S vedením kolínského klubu jsme jednali několik týdnů a koncem července jsme uzavřeli smlouvu o vzájemném partnerství. Dokument detailně vymezuje rozsah této spolupráce. Obě strany našly shodu ve všech otázkách a partnerství vnímají jako prospěšné,“ řekl generální manažer Dynama Pavel Rohlík.

Klub SC Kolín hraje třetí nejvyšší soutěž, v minulé sezoně vyhrál základní část 2. ligy. „Dohoda mezi našimi kluby je dle našeho názoru správně naznačená cesta, která znamená perspektivu posunu sportovní kvality, především našeho klubu, směrem nahoru “ řekl prezident klubu Václav Nedbal s tím, že dlouhodobým cílem „Kozlů“ je v horizontu několika let postoupit do vyšší soutěže.

Pro pardubické Dynamo je spolupráce s Kolínem podstatná. Partnerská smlouva přesně vymezuje její rozsah, a to i v oblasti mládeže. „V případě, že se vyskytne v klubu SC Kolín výrazný talent, bude přednostně nabídnut nám, přičemž toto hostování bude zohledněno vzájemnou dohodou mezi kluby,“ konstatoval Pavel Rohlík. Ze současného pardubického A týmu pochází z Kolína obránci Petr Čáslava a Karel Nedbal, který se v minulé sezoně zabydlel v prvním mužstvu Dynama.

Mezi povinnosti Pardubic patří doplnění kolínského kádru hráči, kteří jsou v přechodové fázi mezi mládežnickým a dospělým hokejem. „Pro nás je tento bod velmi podstatný. Abychom mohli doplňovat A tým našimi kmenovými hráči, potřebujeme, aby se ještě v juniorském věku rozehrávali mezi dospělými, kde získají cennou herní praxi. Tento mezičlánek je velmi důležitý,“ zdůraznil generální manažer Dynama.

Pardubický klub poskytne Kolínu na plný úvazek asistenta trenéra. Jeho role bude dále koordinovat vzájemnou spolupráci: „Další možností bude, že hráč A týmu Dynama se bude moci v Kolíně rozehrávat po zranění, nebo jej můžeme i přeřadit v případě poklesu výkonnosti,“ informoval Pavel Rohlík.

Kolín nejen vzhledem ke své spádovosti má široký potenciál ve výchově mladých hokejistů, družstvo starších dorostenců navíc postoupilo do extraligy. „Spolupráce s Dynamem Pardubice by měla posílit kredit hokejového města Kolín, zvýšit konkurenci domácím hráčům, tím zvednout i jejich sportovní kvalitu a celkově zatraktivnit tento sport v očích celé široké kolínské sportovní veřejnosti a přivést na zimní stadion v Kolíně zase více fanoušků“ řekl Václav Nedbal, který také vnímá nově nastavená pravidla jako oboustranně prospěšná.

Z projektu mohou těžit oba zainteresované subjekty. „Našemu klubu nabízí zajímavou perspektivu výkonnostního posunu A týmu i mládeže. V Pardubicích vidíme silného partnera, který nám může velmi pomoci nejen zvýšením konkurence v mužstvu dospělých. Jsme rádi, že si Dynamo vybralo náš klub a těšíme se na vzájemnou spolupráci, která nás může výrazně obohatit a posunout vpřed,“ doplnil Václav Nedbal.

Smlouva o vzájemné spolupráci byla uzavřena s platností na hokejovou sezonu 2016/2017, v případě souhlasu obou stran může být na základě dohodnuté opce prodloužena o další dva ročníky.