Klub
29.07.2016
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Nové druhé logo klubu

clanek-1

KOLÍN - V měsíci červnu vyhlásilo vedení SC Kolín veřejnou soutěž o nové klubové logo. Záměrem této akce bylo zapojit širokou věřejnost do myšlenky oživit stávající symbol kolínských kozlů, nalézt třeba lepší variantu nebo alespoň doplnit současné logo nějakou vhodnou alternativou… Do soutěže se zapojilo několik fanoušků, kteří nám zaslali své návrhy.


Po jejich vyhodnocení vedením klubu bylo jasné, že současného kolínského kozla jen tak nahradit zcela nelze. Kolínský kozel je prostě jen jeden a nadále zůstane hlavní ikonou kolínských kozlů.

Nicméně vedení klubu oslovil jeden návrh, který po drobné úpravě splnil alespoň částečně očekávání a vzniklo nové „alternativní“ logo, které Vám nyní představujeme.

Jde o symbol, který doplní současného „našeho kozla“, bude umístěno na ramenou nových dresů SC Kolín a na různých reklamních předmětech, propagujících náš sportovní klub.

V samotném logu naleznete prakticky celou historii kolínského hokejového klubu SC Kolín, která sahá až do předválečného období. Je na něm zvýrazněno datum založení a např. ozubené kolo, které odráží nejlepší léta naší organizace pod hlavičkou Tatry Kolín.

Jednoduché logo kozla navazuje na rok 1992, kdy došlo k vytvoření prvotiny hlavy kozla jako symbolu klubu a zároveň se název „kozel“ dostal do souvislosti s kolínským hokejem. A houslový klíč nad hlavou „ kozla“ samozřejmě symbolizuje vztah s Kmochovým městem. Dvě hokejky po stranách jsou pozůstatkem staršího kulatého loga SC Kolín a dávají logu jasnou hokejovou identitu. Poslední úpravou je zvolení nových barev pro toto logo: tmavšího odstínu modré v kombinaci s béžovo-zlatou a bílé barvy.

Věříme, že se Vám všem bude nové „alternativní“ logo líbit, stejně jako nám a že ho přijmete stejně dobře jako tehdy, před téměř čtvrt stoletím, prvního kolínského kozlaJ…

Všem, kteří nám zaslali návrhy děkujeme a všem zašleme malý dárek.

Zde odkaz na úplný náhled loga

Druhé logo KozlůDruhé logo Kozlů