A-tým - reportáž
12.05.2016
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Je znám nový model 2. ligy. Bude se hrát na divize

clanek-1

Celkem 42 utkání v základní části sehrají v příští sezoně kolínští Kozlové. Nejvíce utkání sehrají v základní části s Nymburkem, pražskou Kobrou a Táborem.


Druhá liga bude letos rozdělena na čtyři skupiny. Dvě skupiny v Čechách se pak dále rozdělí (stejně jako na Moravě) na dvě divize. Podle uspořádání divizí se pak budou mužstva utkávat s různou četností. Týmy ve vlastní divizi šestkrát, týmy ve stejné skupině jiné divizi čtyřikrát a podle geografického uspořádání pak ještě dvakrát s týmy z jedné divize skupiny druhé.

Pro Kolín to znamená následující:

Čechy

Skupina 1

Divize 1

Sokolov, Klášterec, Bílina, Řisuty

Divize 2

Děčín, Jablonec, Vrchlabí, Trutnov

Skupina 2

Divize1

Nymburk, Kolín, Kobra, Tábor

Divize 2

Klatovy, Písek, České Davidservis Budějovice, Jindřichův Hradec

Kolín se tak letos třikrát venku a třikrát doma utká s týmy ze své divize (Nymburk, Tábor, Kobra). Dvakrát venku a dvakrát doma se utká s týmy z druhé divize ze své skupiny (Klatovy, Písek, Č. Budějovice a J. Hradec). Jednou doma a jednou venku se utká s týmy z divize dvě skupiny 1 (Děčín, Jablonec, Vrchlabí a Trutnov). Celkem je to zmíněných 42 utkání. Pro utkání s týmy z vlastní divize budou v kalendáři upřednostňovány středeční termíny kvůli nejbližší vzdálenosti.

Do play off postoupí 8 týmů, první čtyři z obou skupin. Osmifinále se bude hrát na 4 vítězné zápasy. Čtvrtfinále a semifinále pak na tři vítězné zápasy. A finále opět na 4 vítězné mače.

Stejný klíč čeká i týmy v moravské skupině.