A-tým - reportáž
14.02.2016
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Žabonosy jdou na první místo

clanek-1

Derby krajské soutěže mužů mezi týmem Žabonos a Kutnou Horou vyznělo pro domácí. Žabonosy vyhrály 4:1 a tři kola před koncem se ujaly prvního místa tabulky. Na druhou Kutnou Horou mají náskok dvou bodů.


Žabonosy – Kutná Hora

4:1

Po nevýrazném začátku otevřeli skóre utkání hosté. Kutnohorský Čejka se dostal do brejku, hned za modrou vypálil a gólman Hušek jeho puk nepokryl. Projel mu mezi nohama.

Nicméně domácí pak přetavili svou mírnou herní převahu v branky a stav utkání se rychle měnil. Až ve druhé třetině tedy. To nejprve přesilovku využil Dan Hutla. Pak Beňovský po dlouhém pasu od Paroubka v sólo akci v pádu, kdy byl ještě faulován, zvedl puk pod břevno. A do třetice v prostřední třetině obránce Paroubek od modré nechytatelně vystřelil pod břevno.

Žabonosy si nesly do kabin vedení 3:1. Nutno ale dodat, že to mohlo být 3:2, protože v trochu sporné situaci sudí neuznal gól Kutné Hoře. Z jeho pohledu totiž puk nepřekročil brankovou čáru.

V poslední třetině se hosté už na nijak velký odpor nezmohli. Navíc jejich snažení ukončil předčasně několik minut před koncem znovu Hutla, který tentokrát ve hře pět ne pět překonal Hermanna zblízka – 4:1.


Branky: 25. Hutla (Mejzr, Procházka), 29. Beňovský (Paroubek), 38. Paroubek (Mejzr), 57. Hutla (Beňovský) – 12. Čejka (Pipek, Javůrek). Rozhodčí: Švejda – Kratochvíl, Plášil. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Třetiny: 0:1, 3:0, 1:0. Diváci: 400.

Žabonosy: Hušek – Procházka, Pomichálek, Hurt, Novák, Paroubek – Beňovský, Hutla, Mejzr – Svoboda, Honz ml., Ross - Spitzer, Honz st., Kunášek

Kutná Hora: Hermann – Vaněk, Čejka, Siváček, Havelka, Tvrdík Jiří I., Fiala, Švejda – Rudolfský, Pipek, Javůrek – Tvrdík Jiří II., Tvrdík Jan, Jelínek – Andrle, Meloun, Sádlo.