A-tým - reportáž
13.02.2016
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Program druhé ligy: předposlední kolo

clanek-1

Sobota 13. února byla ve znamení předposledního kola letošního ročníku druhé ligy skupiny Západ. Zatímco třeba Kozlové nehráli kvůli epidemii příušnic v Pelhřimově, ale budou hrát ještě za týden, Jablonečtí hráli v sobotu poslední zápas základní části. Příští týden je totiž mělo čekat utkání s Pelhřimovem. Medvědi z Vysočiny ale jisto jistě základní část dohrávat nebudou.


Pelhřimov letos může pěkně zamotat tabulkou, a to paradoxně i přesto že nehraje. Kvůli tomu, že mu chybí dohrát šest utkání, se může stát, že svaz bude všechny výsledky Pelhřimova anulovat, nebo naopak všechny tyto zápasy zkontumuje, nebo třeba zanuluje pouze výsledky Pelhřimova z druhé poloviny soutěže. Ať už to dopadne jakkoliv, rozhodně to promíchá tabulkou. Zatímco jindy bychom měli před posledními zápasy o mnohém jasno, letos si to sice můžeme zrekapitulovat, ale pro leckoho se karty ještě mohou obrátit.

Dořešit situace Pelhřimova by se měla ve čtvrtek 18. února. Pak už budeme moudřejší.

Jak dopadlo 33. kolo?

Jak už bylo předesláno, první Kozlové nehráli. Tábor v Trutnově potvrdil roli favorita a vyhrál 6:1. Klatovy v přestřelce zvítězily nad Kobrou Prahou 8:6.

Jablonec hrál letos své poslední utkání v Klášterci a získal dva body za výhru 6:5 v prodloužení. Vrchlabí vyhrálo 3:2 v Havlíčkově Brodě, Nymburk uhájil těsné vítězství 3:2 v Bílině. Žďárští rozstříleli poslední Jindřichův Hradec 11:3. Písek podlehl 4:5 Sokolovu a Děčín porazil 4:2 Řisuty.

Těžko se teď dělají závěry a prognózy, protože většina týmu ještě bude hrát jeden zápas. Zatímco někdo jich ale bude mít celkem odehráno 34, někdo pouze 33 (6 týmů nehrálo druhý zápas s Pelhřimov). Jisté je jedno, že Kolín zůstane první, pokud bude v posledním kole jakkoliv bodovat nad Pískem. Nyní má totiž na Tábor náskok 5 bodů, a i když by mu vzali v případě anulování všech zápasů s Pelhřimovem tři body za výhru, jakýkoliv bodový zisk by je udržel první.