Klub
26.03.2016
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Bude se vyhlašovat Sportovec města Kolína. Uspějí letos Kozlové?

clanek-1

Každoroční sportovně-společenská akce klepe na dveře. Už za týden se v Městském divadle Kolín uskuteční slavnosti předávání cen pro nejlepší sportovce Kolína za rok 2015. I Kozlové mají mezi nominovanými své zástupce. Kdo byl z hokejistů nominován?


Kozlové ze svých řad za rok 2015, což se jim promítá do dvou sezon (do konce sezony 2014/2015 a 2015/2016) nominovali v listopadu 2014 dva týmy a vytyčili i jednoho jednotlivce.

V kategorii družstva-mládež nominovali Kozlové tým staršího dorostu, který už loni postoupil do nadstavby tedy baráže o extraligu a letos suverénně vyhrál základní část ligy staršího dorostu a vede i baráž o extraligu.

Starší dorost bojuje v konkurenci dalších šestnácti týmů

*z nominačního listu

Úspěchy 2015: Tým se v sezoně 2014/2015 umístil v Lize staršího dorostu na 2. místě základní skupiny a postoupil do nadstavby, tedy baráže o postup do extraligy staršího do-rostu. V této části soutěže skončil na 3. místě. V letošní sezoně starší dorostenci vedou tabulku, porážejí všechny soupeře a míří za dalším postupem do baráže o extraligu.

Složení družstva: Březina Martin, Kučera Lukáš, Mirochnikov Semen, Labuta David, Milaniak Lukáš, Sladký Bohumil, Kuběna Jakub, Mikula Matěj, Nutil Josef, Zdeněk David, Jelínek Radek, Kadlec Antonín, Kronus Jonáš, Král Petr, Martínek Robin, Netušil Robin, Pil-ný Josef, Pešek Lukáš, Růžička Adam, Šurych Jakub, Zheliznyak Vasyl

Trenéři: Jiří Seidl, Petr Martínek

Vedoucí: Bohumil Bydžovský

V kategorii družstva-dospělí, kde je nominováno celkem 17 týmů, zastupuje Kozly A-tým. Ten loni patřil k nejlepším týmům druhé ligy a došel až do čtvrtfinále play off. Letos Kozlové vévodí tabulku a dlouho dobu drželi roli neporaženého týmu. Automaticky s týmem byli i v kategorii trenérů nominováni loňští koučové A-týmu Václav Rác a Bohumil Lupínek.

*z nominačního listu

Úspěchy 2015: Kolínští hokejisté skončili v sezoně 2014/2015 na 3. místě II. ligy, skupiny Západ po základní části a postoupili až do čtvrtfinále play off. Do sezony 2015/2016 vstoupili velmi dobře. Z prvních patnácti kol soutěže vyhráli 14 utkání a téměř v polovině základní části jsou na 1. místě. (Dnes už je možnost doplnit, že Kozlové pár kol před koncem základní hrací části stále vedou tabulku a míří do play off z nejvyšších pater.)

Složení družstva: Moravec František, Sejpal Martin, Pácal Tomáš, Hanzl Jan, Barták Martin, Skokan Lukáš, Voženílek Marek, Březina Marek, Nedbal Karel, Malý Josef, Semirád Jakub, Ježek Martin, Kadlec Jiří st., Kadlec Jiří ml., David Šafránek, Morkes Petr, Jankovský Václav, Zumr Dominik, Jelínek Antonín, Hlavatý Pavel, Veselý Jan

Trenéři: Václav Rác, Bohumil Lupínek

Vedoucí: Tereza Hölzlová, Rudolf Musílek

Kozlové nominovali svého člena v i kategorii jednotlivci-dospělí. Svými výkony upoutal všechny fanoušky i příznivce hokeje nejen v Kolíně. Loni byl kapitánem Kolína a svou roli splnil výborně i na poli individuálním, když suverénně ovládl kanadské bodování. Jeho výkonů si všimli i ve vyšších soutěžích a z Kolína letos zamířil nominovaný David Šafránek do pražské Slavie. Ten bojuje ve své kategorii s dalšími patnácti nominovanými.

*z nominačního listu

Oddíl: SC Kolín – lední hokej

Rok narození: 1991

Úspěchy 2015: Kapitán kolínských hokejistů dovedl svůj tým loni nejen do play off, ale bodoval i v individuálních soutěžích. Stal se suverénně nejlepším hráčem týmu. V sezoně 2014/2015 ve 30 utkáních nastřílel 29 gólů a na 25 jich přihrál. Nebylo výjimkou, že v jednom utkání nastřílel hattrick, několikrát i gólů víc. Celkem zaznamenal 54 kanadských bodů. V play off dal pak v 5 zápasech 8 gólů a na 2 nahrál. Do sezony 2015/2016 nastoupil v podobném duchu, už v říjnu si ho do svých služeb po-volala pražská Slavia. V prvoligovém týmu se usadil a získal místo v prvním útoku.

Trenér: Václav Rác

Vyhlášení ankety se uskuteční tedy v úterý 2. února od 19.00 v Městském divadle Kolín. Převezme někdo ze zástupců SC Kolín ocenění? Budeme Vás informovat, jak odborná porota rozhodla.