Klub
18.01.2016
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Hokejovo-basketbalový dvojzápas si nenechalo ujít 100 fanoušků

clanek-1

Stovka fanoušků se v sobotu přesunula z hokeje na basket. Tolik sportovních příznivců využilo sobotní akci basketbalistů a hokejistů. ,,Je to super. Potvrdilo se, co jsme říkali, že když se lidem vyjde vstříc, tak toho využijí. Je vidět, že chtějí vidět oba dva sporty,“ byl po sobotním utkání spokojený manažer basketbalového klubu Miroslav Sodoma.


Právě na basket měli v sobotu fanoušci vstupenku zdarma. A poté, co Kozlové porazili ve šlágru 27. kola Vrchlabí 5:3, viděli fanoušci ještě výhru basketbalistů 89:76. Krásná sportovní sobota.

,,Doufáme, že jsme přispěli basketu svými fanoušky. Tuto sobotu uvidíme, zda-li si i z basketu najde cestu na zimák tolik fanoušků. Opět děkujeme basketbalovému oddílu a Městu Kolín za spolupráci,“ doplnil slova basketbalového manažera prezident hokejového klubu Václav Nedbal.
Dohoda basketbalistů a hokejistů vznikla na základě podnětů od občanů města Kolína a jednání s městem, které vyvolal vedoucí odboru školství, kultury a sportu Petr Kesner. Co on říká na výsledek sobotní akce? ,,Dostal jsem podnět od občana a na základě toho jsem oslovil basketbalisty a hokejisty a ukázalo se, že to byl dobrý nápad. A že toho využilo sto lidí? Od toho to bylo a jsme rád, že to bylo tak úspěšné. Je to úplně úžasné. Město je spokojeno. Pro občany je to výhoda. Když vzpomenu ještě ten dopis od občana, občan psal, že klubům nezáleží na divácích, dokázali jste, že to není pravda,“ komentoval výsledek první akce dvojzápas hokej-basket vedoucí odboru školství, kultury a sportu Petr Kesner.
Hokejisté i basketbalisté rozhodně ukázali, že jim o diváky jde. Nejenže kvůli nim změnili oficiální začátky utkání, ale taky darovali vstupenky zdarma na jeden zápas každý víkend. Město navíc akci podpořilo tím, že poskytlo autobusovou přepravu z jednoho sportoviště na druhé zdarma. ,,To, že město zaplatilo cestovné, to byla taková třešnička,“ doplnil ještě Kesner.
Příznivci sportu v Kolíně budou mít možnost užít si sportovní sobotu hned znovu. V sobotu 23. ledna ji totiž odstartují v 15.00 basketbalisté utkáním proti Ostravě, od 17.07 pak hokejisté vyzvou Sokolov. Znovu bude přistaven autobus pro fanoušky zdarma od haly Spojů k zimnímu stadionu. Na pokladnách zimního stadionu předložené vstupenky z utkání basketbalistů proti Ostravě pak budou vyměněny zdarma za vstupenky na hokej.
Tak hurá vstříc další sportovní sobotě.