Klub
15.01.2016
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Širc: Bude rozšířen prodej nápojů o výčepní zařízení

clanek-1

Fanoušci hokeje, od zítřejšího utkání byste měli frontu na pivo stát rozhodně kratší dobu, než tomu bylo do teď. To naznačil ředitel SMSKy Jan Širc, který v tomto ohledu jako majitel zimního stadionu podnikl určité kroky.


,,Je pravda, že jsme tuto záležitost společně s vedoucím ZS řešili s provozovatelem restaurace a občerstvení na ZS Kolín panem Vejdělkem. Tématem jednání bylo i rozšíření prodejních prostorů v budoucnu. Prozatím jsme se shodli na variantě, že s okamžitou platností bude rozšířen prodej nápojů o výčepní zařízení a budeme sledovat, jaká je čekací doba na občerstvení během zápasů A-týmu. V případě, že toto opatření nebude dostačující, budou následovat další opatření,“ odpověděl na dotaz, zda podněty fanoušků, kterých chodí na hokej kolem tisícovky (poslední zápas 1165 diváků pozn.red.), nějak reagovali.

Fanoušci se v první řadě obraceli na hokejový klub. Ten je však na zimním stadionu v nájmu a nemá v tomto ohledu ty největší pravomoci. Občerstvení na zimním stadionu zajišťuje ten, kdo má pronajaty právě tyto občerstvovací prostory. Jaký je vztah mezi SMSKou, nájemce restaurace a občerstvovacích prostor a hokejovým oddílem ředitel SMSKy taktéž vysvětlil.

,,Provozovatel občerstvení ve smlouvě nemá výhradní právo na prodej nápojů, má však pronajatý prodejní stánek a tak je logické, že zde nápoje prodává právě on. Klub SC Kolín má ve smlouvě uvedeno, že bude využívat ledovou plochu a šatny pro sportovní potřeby a jako zázemí, nikoliv prodávat občerstvení. Tento požadavek jsem od klubu neobdržel a tak jsem se s ním nezaobíral,“ řekl k danému tématu Jan Širc a naznačil, že i on cítil potřebu situaci s občerstvením na utkáních A-týmu řešit.

,,Jelikož provozovatel občerstvení pan Vejdělek byl ochotný ihned reagovat na naše požadavky a přislíbil i další spolupráci, rád bych mu dal prostor ukázat, že je schopný zajistit toto svépomocí. Celou situaci budeme bedlivě sledovat,“ doplnil, jaké budou případné další kroky.

Když to shrneme, od utkání s Vrchlabím by se dostupnost nápojů na utkáních A-týmu měla zlepšit. Zkrátit by se teda měla čekací doba a zpříjemnit by se měl sportovní zážitek.