Klub
18.11.2015
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Fanoušci neukočírovali emoce. Kolín znovu před disciplinárkou

clanek-1

Není to dlouho, co Kozlové dostali pokutu 10 000,- Kč od ČSLH, když po utkání fanoušci napadli hlavního rozhodčího. Tenkrát se k situaci přihlásil fan club a částku klubu zaplatit. Na dnešním zasedání disciplinární komise ČSLH byli Kozlové projednáváni znovu. Tentokrát se jednalo o přestupek z utkání 28.10.2015. Kdo bude platit teď?


Co se stalo? Diváci během utkání vhazovali předměty a dle rozhodčího i naplněné pet lahve na ledovou plochu. Výsledek? Kolín před disciplinární komisí. Tentokrát je z toho „pouze“ napomenutí a disciplinární poplatek 1 000,- Kč.

Kolín si tento škraloup ale ponese dál a bude-li se to opakovat a rozhodčí napíší do zápisu, že byly na utkání v Kolíně vhazovány předměty na ledovou plochu, pokutě se klub nevyhne. Podle toho, zda muselo být utkání přerušeno, ukončen předčasně, byl zasažen někdo z aktérů na ledě apod., může klub dostat pokutu až 200 000,- Kč a hřiště může být na několik utkání i uzavřeno.

Fanoušci, proto vás znovu prosíme, fanděte slušně a NEVHAZUJTE PŘEDMĚTY NA LEDOVOU PLOCHU. Zároveň upozorňujeme, že jsou v prostorách ZS umístěny kamery SMSK a.s. a klub podle nich bude dohledávat pachatele, po kterých bude jednat vyžadováno zaplacení případné pokuty a bude zakázán vstup na utkání A-týmu.

,,Mrzí nás, když máme tak skvělé fanoušky a chodí nás jich podporovat hodně, že musíme řešit takové situace a že tím klubu vznikají škody, které jednak narušují klidný finanční průběh sezony, a pak také poškozují dobré jméno klubu i kolínských fanoušků,“ řekl k situaci prezident klubu Václav Nedbal.