Klub
24.09.2022
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Odchovanec Kozlů Mašín: Tampa se o mě stará, i když hraju juniorskou soutěž

clanek-1

Velký hokejový svět se otevírá odchovanci Kolína obránci Dominikovi Mašínovi. Vzpomínáte? Loni jsme s ním připravili rozhovor poté, co byl draftován týmem NHL. Dnes už má za sebou sezonu v kanadské juniorské OHL a objevil se kolem něj znovu rozruch. Tříletou nováčkovskou smlouvu totiž podepsal s Tampou Bay. Kolínského odchovance, který žije v Radimi u Kolína, jsme znovu požádali o rozhovor.


Dominiku, v Čechách se objevily zprávy, že jsi podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s Tampou Bay. To je bezesporu pěkná zpráva a gratulujeme. Co to pro tebe ve skutečnosti znamená?

Ano, podepsal. Byla to pro mě taková odměna a jsem velice rád, že se to podařilo. V tuto chvíli se pro mě nic nemění, dále budu působit v juniorské OHL.

V juniorské OHL v týmu Petes Peterborough jsi působil už loni. Jaká vlastně byla tvá první sezona v zahraničí?

Ze začátku to pro mě byly velké změny. Neuměl jsem řeč, přišel jsem do nového prostředí, kde jsem nikoho neznal. Navíc se tu hraje jiný styl hokeje. Takže trvalo dva měsíce, než jsem si zvykl. Myslím si, že jsem se s tím dobře vyrovnal. Kluci z týmu mi hodně pomohli.

Jak moc jsi byl během toho roku v kontaktu právě s Tampou, která tě loni draftovala?

S Tampou jsem v kontaktu pořád. Jezdí za námi lidé, kteří mají hráče v juniorským soutěžích na starosti. A také mi posílají věci, na kterých je potřeba zapracovat. Takže nás pořád sledují a pomáhají nám se vyvíjet.

Možná na to nerad vzpomínáš, ale loni tě potkalo také zranění. Můžeš prozradit, o co šlo a jak dlouho trvala léčba?

Ano, měl jsem zlomenou klíční kost, takže jsem byl od března do konce sezony vyřazen. Na konci sezony jsem se už zapojil do tréninku. Byl jsem na farmě Tampy, ale trénovat jsem mohl jen bezkontaktně.

Co jsme slyšela, tak i v tento moment se o tebe Tampa svým způsobem postarala, že?

Ano, postarali se o mě výborně. Sehnali mi nejlepší péči v nemocnici v Torontu. Doktor z Tampy konzultoval taky můj stav s lékaři v Torontu.

Když jsme se bavili před rokem, říkal jsi, že anglicky moc neumíš. Jak se to po roce v Americe zlepšilo?

Myslím si, že po roce v Kanadě mi angličtina nedělá žádné problémy.

V srpnu tě mohli Kolíňáci párkrát zahlédnout i na kolínském ledě, když ses tu před odletem do Ameriky připravoval. Jak dlouho jsi byl doma a jak jsi ten čas strávil?

Ano, párkrát jsem byl na ledě se starším dorostem. A jsem velice rád, že mi Kolín tuto možnost poskytl. Jinak jsem se připravoval se svým kondičním trenérem v Praze. Také jsem navštívil mé staré spoluhráče ze Slavie a kamarády. Doma jsem byl celkem asi 3 měsíce a ten čas v Čechách jsem si moc užil.

Když bych měla zmínit českou hokejovou scénu, na jejím poli tě letos čeká start v repre U 20, že?

Ano. Už se moc těším MS do 20 let ve Finsku. Je to hrozně hezké se opět sejít s kluky, se kterými jsem hrával od reprezentace do 16 let. Myslím, že máme skvělou partu. Doufám, že dosáhneme skvělého výsledku.

Dominik Mašín

Datum narození: 1.2.1996

Post: obránce

Hokejová kariéra: Kolín, Slavia Praha, OHL Petes Peterborough, reprezentace U16, U17, U18, U20; 2014 draftován kanadským juniorským týmem Peterborough Petes a NHL klubem Tampa Bay Lightning, 2015 podepsán tříletý kontrakt s Tampou Bay

Úspěchy: stříbrná medaile U18 2014, bronz Memoriál Ivana Hlinky 2014

Záliby: sport

DOMINIK MAŠÍN V ROZHOVORU T. HÖLZLOVÉ V ROCE 2014

STATISTIKY D. MAŠÍNA