Klub
20.10.2015
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Karel Nedbal: Je to splněný hokejový sen

clanek-1

Co je splněným snem Karla Nedbala? Syn legendárního obránce Karla Nedbala v pátek 16. října 2015 nastoupil ke svému prvnímu extraligovému utkání v životě. Karel Nedbal (1995) do Pardubic přišel loni do extraligového juniorského týmu, letos už je v něm kapitánem a v jeho úspěšném působení v městě perníku už chybělo jen to mužské áčko. Odchovanec Kolína, který u Kozlů hrál až do staršího dorostu a vlastně nikdy neskončil, protože celou tu dobu naskakuje za kolínské áčko, má teď šanci si vybojovat místo v základu extraligového týmu a hrát po boku takových hráčů jako jsou třeba Čáslava a Rolinek.


Jaká byla premiéra v extralize?

Bylo to pro mě něco neskutečného. Ve středu za mnou přišel trenér A-týmu Richard Král a říká mi, že jdu s nimi na trénink ve čtvrtek a hned v pátek už naskočím v utkání proti Spartě. Na zápas přišlo 8667 lidi. Ta atmosféra a všechno kolem bylo něco úžasného. Splnil jsem si tím svůj hokejový sen.

Slyšela jsem, že jsi byl na ledě jen dvakrát v první třetině, ale i přesto, byl jsi členem extraligového týmu, takže to bylo něco zcela jiného. Jak to vnímáš?

Jsem hrozně rád i za ty dvě střídání. Už jen to, že můžu být členem extraligového týmu, jak říkáš, je pro mě něco výjimečného. Jsem mladý hráč, takže nemůžu čekat, že budu mít velký ice-time. Musím na sobě stále pracovat a věřím, že se posunu dále.

V Pardubicích jsi podepsal profesionální hráčskou smlouvu. Na celou sezonu? Co to obnáší?

V Pardubicích jsem podepsal tříletou smlouvu. Jeden z bodů například je, že musím dodržovat životosprávu a starat se o sebe. Prostě musím mít profesionální přístup ke všemu.

Původně jsem se chtěla zeptat, jestli to znamená, že už tě nebudeme vídat v Kolíně, ale to je asi zbytečná otázka, když jsme tě hned v sobotu po páteční extraligové premiéře v Kolíně viděli, že?

Za Kolín chodit určitě budu, si myslím. Jen záleží na tom, jestli v ten den nebudu mít nějaký zápas v Pardubicích a také záleží na trenérech, jak se dohodnou.

Budeš ještě hrát za pardubickou juniorku, kde jsi kapitán, nebo už jsi natrvalo u áčka?

Určitě za juniory ještě hrát budu. Opět záleží na trenérech, co mi řeknou. Samozřejmě budu dělat všechno proto, abych za A-tým hrál stabilně.

A co tréninky? S juniorkou, áčkem? Jak to teď u tebe bude vypadat...

Od čtvrtka chodím na tréninky s A-týmem a jedu s nimi podle jejich tréninkového režimu. A jak to bude dál pokračovat, vám neřeknu, protože to sám ještě nevím.

Česká extraliga je asi sen každého hráče a ty ses tam probojoval krůček po krůčku. Jak je tvá další meta?

Určitě je to sen každého hráče. Je třeba na sobě makat a pořad se v něčem zlepšovat. Samozřejmě se chci dostat co nejdále. Teď je můj cíl udržet se a probojovat se výše v sestavě.

A jaký je tvůj nejtajnější hokejový sen?

Protože to je nejtajnější hokejový sen, tak vám ho neprozradím! (smích)