Klub
19.05.2022
Autor: Daniel Krátký

Zlato Adély Fromové s reprezentací U16 v Maďarsku

clanek-1

Velký úspěch v posledních dnech zaznamenaly hokejistky do šestnácti let. Svěřenkyně Rudolfa Vally totiž ovládly Evropský pohár v maďarské Budapešti, týmu ke zlatu pomohla také kolínská útočnice Adéla Fromová.


Jeden bronz, dvě stříbra. Až na počtvrté to hokejistkám národního týmu do šestnácti let konečně vyšlo. Na turnaji v Maďarsku totiž české reprezentantky nenašly přemožitelky – nejprve ovládly zápasy ve skupině s Francii, Norskem a Švýcarskem, přičemž v rozstřelu proti Švýcarkám si zajistily postup do finále. V něm si české hráčky, i s Adélou Fromovou v sestavě, poradily s Maďarkami výsledkem 4:0. A poprvé v historii tak ovládly Evropský pohár.

Zápasy reprezentace žen U16 na Evropském poháru:
Francie – ČESKO 1:5
ČESKO – Norsko 6:1
ČESKO – Švýcarsko 4:3sn
Finále: Maďarsko – ČESKO 0:4

Konečné pořadí Evropského poháru:
1. ČESKO
2. Maďarsko
3. Finsko
4. Švýcarsko
5. Francie
6. Rakousko
7. Norsko
8. Německo

Adéla Fromová: Slavily jsme dlouho do noci

Jaký je pocit být nejlepší v Evropě? I když turnaje se nezúčastnily některé jiné výběry, třeba Švédky.

Pocit je to skvělý, jen škoda že tam nebyly právě Švédky nebo Rusky. Oba dva týmy jsou velmi kvalitní a je škoda, že jsme si proti nim nemohly zahrát a poměřit síly.

Jaké byly oslavy?

Oslava byla velká, nejdříve jsme to oslavily společným focením na ledě, potom jsme dlouho zpívaly a tancovaly v kabině i venku rodičům, bouchly jsme dokonce šampáňa. Cestou na hotel jsme v autobuse celou dobu zpívaly různé české písničky, chudák pan řidič (směje se). A potom jsme na hotelu slavily dlouho do noci s holkama z francouzského týmu.

Jak jste si užila turnaj v Maďarsku? Jaká byla atmosféra v týmu?
Turnaj jsem si moc užila, při zápase byla super atmosféra, naši rodiče nás ve velkém podporovali na tribuně. Musím říct, že máme skvělou partu v kabině, takže atmosféru jsme si udělaly mezi sebou výbornou.

Jak náročná byla konkurence – ostatní týmy? Který z nich byl nejnáročnější?
Konkurence byla velká, nejtěžší byly Švýcarky, které byly s námi hodně vyrovnané, v zápase s nimi nám navíc šlo o postup do finále, ale nakonec to dobře dopadlo.

Jak byste zhodnotila svoje osobní výkony?
Začátek turnaje byl těžký. Mezi koncem sezony v Kolíně a turnajem v Budapešti byla dlouhá pauza, ve které jsem se snažila dostávat na led, kde se to jen dalo, protože v Kolíně led už od konce března nebyl. Zápasová pauza byla znát, necítila jsem se dobře. S každým dalším zápasem se to ale zlepšovalo. To je ale můj osobní pocit, hodnotit vlastní osobní výkony mi nepřísluší. To musí udělat někdo jiný. Na závěr chci ale určitě poděkovat všem trenérům, kteří se podíleli na mé hokejové kariéře.Foto: Hédi Tumbász / Magyar JégkorongFoto: Hédi Tumbász / Magyar Jégkorong