Klub
05.05.2022
Autor: Klub

Stanovisko klubu k odchodu Davida Šafránka

clanek-1

SC Marimex Kolín se vyjadřuje k odchodu útočníka Davida Šafránka.


Vedení klubu chápe rozhořčení fanoušků nad odchodem odchovance, dlouholetého lídra týmu a jednoho z nejproduktivnějších hráčů v historii klubu. Spolu s úspěšnou sezónou 2021/22 a novými výzvami však nastal čas posunout kolínský hokej na další úroveň.


Vedení klubu se v uplynulých týdnech intenzivně zabývalo otázkou dalšího směřování kolínského hokeje a po zralé úvaze se rozhodlo pro plnou profesionalizaci A-týmu. V kádru proto již nebude pokračovat David Šafránek, který má kromě hokejových povinností také civilní zaměstnání. S přihlédnutím na Davidův přínos se jednalo o velmi náročné rozhodnutí, ale Kolín chce dlouhodobě budovat kádr, který se stane pravidelným účastníkem Chance ligy. Vedení klubu věří, že se jedná o správnou cestu a za tímto rozhodnutím si stojí.


Klub si je zároveň vědom nedostatečné komunikace v této záležitosti, za což se fanouškům a zejména Davidovi omlouvá. Do budoucna se bude snažit tuto činnost vylepšit ke spokojenosti všech stran. Předseda kolínského klubu Luboš From dodává: „Co se týká špatné komunikace mezi klubem a Davidem v uplynulých dnech, tak není vše tak jednoznačné, jak se uvádí. Přiznávám zde určité pochybení ze strany klubu, které padá pouze na moji hlavu. S Davidem jsem o tomto mluvil a věřím, že i on je stejného názoru, že se nerozcházíme ve zlém.“

Vedení klubu ještě jednou Davidovi velice děkuje za kvalitní odvedené služby, kterých si velmi váží. Davidovi přeje hodně štěstí v další kariéře, která se v budoucnu může s kolínským hokejem opět spojit.

SC Marimex Kolín