Klub
17.04.2015
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Poslední zápas Kolína v play off má dohru. Napadení rozhodčích, pokuta a trestní oznámení

clanek-1

Poslední letošní utkání Kozlů doprovázely velké emoce. Kolínští prohráli s Jabloncem nad Nisou 1:2, celkově ve čtvrtfinále 0:3 na zápasy a sezona pro ně skončila. To vše nerozdýchala řada fanoušků. Někteří z nich pak po zápase napadli rozhodčí, kteří zápas řídili. Celý incident má nyní dohru.


Kozlové dostali od ČSLH pokutu 10 000,-Kč a 1 000,-Kč disciplinární poplatek. Celkem by je tedy tento špás fanoušků měl stát 11 tisíc korun.

,,Budeme podávat trestné oznámení," řekl prezident klubu Václav Nedbal. Celým případem se nyní zabývá i Policie České republiky, která má mimo jiné svědectví rozhodčích, kteří pachatele popsali a označili na fotografiích.

,,Útočníky jsme popsali, vše bylo vyfoceno a zaprotokolováno," řekl redakci hlavní rozhodčí zápasu Svatopluk Kopeček.

A co se vlastně stalo? To popsal rozhodčí Svatopluk Kopeček.

,,Po východu ze zimního stadionu nás slovně napadla skupina mladších lidí, silně v podnapilém stavu, nejdříve slovně. Poté k nám přistoupil mladík a začal nám vyhrožovat fyzickou likvidací. Na to jsem mu řekl, že si můžeme popovídat, ale pouze až bude střízlivý. Asi tato má odpověď ho dost silně rozzuřila a udeřil kolegu Davida Urubčíka pěstí do obličeje, sebrali mu tašku s věcmi a hodili ji směrem k autu, které stálo 15 m od hlavního vchodu Zimního stadionu. To samé se stalo mně i druhému čárovému rozhodčímu Michalu Hurtovi. V tu chvíli se na nás seběhlo dalších asi 5 útočníků a dalšími ranami nás chtěli zbít. Samozřejmě, že byli silně posilněni alkoholem a dva z nich ani nemohli mluvit.

V tu chvíli přiběhl nějaký rozumný fanoušek a začal nastalou situaci uklidňovat. Bohužel to se povedlo jen částečně, alespoň jsme došli k autu a naložili si tašky do auta. Jenže opilí a zhrzení fanoušci domácích nás stále slovně napadali a začali kopat do auta, které poškodili (vykopnuté zadní světlo, poškozený lak),"

"Dle dnešní(18.4) dohody se zástupcem fanoušků dojde k vyřešení celé situace mimosoudní cestou" řekl prezident klubu Václav Nedbal.