Klub
10.02.2015
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Mladší dorostenci dobyli stříbro, áčkaři zůstali neocenění

clanek-1

Na Kolínsku hraje prim atletika. Alespoň v kolektivních sportech. Atleti totiž ovládli obě kategorie družstev v anketě Sportovec roku 2014. Hokejisté, ačkoliv dosáhli historického úspěchu v podobě postupu do baráže o 1. ligu a do ochozů natáhli tisícovky diváků, mezi sportovními odborníky nejvyšší příčky nedobyli. Dokonce zůstali až za fotbalisty a basketbalisty.


Kolínští druholigoví hokejisté loni ve druhé sezoně po sobě obývali nejlepší příčky tabulky a dokonce postoupili mezi špičku druhé ligy a prali se v baráži o první ligu. Do útrob zimního stadionu zavítaly málem dvě tisícovky diváků nejen při barážových zápasech.

Toto ale ani fakt, že Kozlové měli svůj manačaft složený převážně z vlastních odchovanců, hlasující v anketě Sportovec roku 2014 neocenili. Kozlové skončili až sedmí. Před ně se dostali fotbalisté, kteří tedy vyhráli ČFL, ale překvapivě třeba i i basketbalisté, kteří se umístili až sedmí v Kooperativě NBL bez jediného odchovance v sestavě.

Úspěch Kozlové ale vybojovali mezi mládežnickými mužstvy. Kolínští mladší dorostenci, kteří loni ovládli ligovou tabulku a postoupili do extraligy, skončili druzí. Za tým přebírali ocenění asistenti trenéra Petr Martínek a Jiří Pecka. Za hráče se předávání účastnili Robin Martínek, Patrik Mašín, Štěpán Pokorný, David Zdeněk, Pavel Grauer, Vasil Zhelyzniak, Adam Růžička a Josef Lukáš.

Nominovaní starší dorostenci, kteří loni bojovali v baráži o extraligu staršího dorostu, skončili devátí.


Výsledky ankety Sportovec roku 2014 v kategoriích, kde soutěžili Kozlové

Družstva - dospělí

1. Sokol Kolín-atletika – ženy 135

2. Remerx-Merida Team Kolín – muži Elite 114

3. Sokol Kolín-atletika – muži 109

7. SC Kolín – lední hokej – muži 81

Družstva - mládež

1. Sokol Kolín-atletika – juniorky 168

2. SC Kolín – lední hokej – mladší dorost 119

3. SK Volejbal Kolín – červený minivolejbal 89

9. SC Kolín – lední hokej – starší dorost 42