Mládež
01.12.2014
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Nadstavbové části začali Kozlové dobře

clanek-1

Minulý týden byly rozlosovány nadstavbové skupiny ligy juniorů a extraligy mladšího dorostu. Kolínští mladíci tak už ve dvou soutěžích začali svůj druhý díl sezony. V prvních dvou kolech soutěže se dařilo oběma mužstvům.


Juniorka pomýšlí na prvenství

Junioři se nakonec ani letos nedokázali probojovat do nadstavbové skupiny, která by zaručovala boje o postup do extraligy (dostaly so do ní pouze čtyři týmy), a tak druhou část sezony odehrají ve skupině O udržení. Navzdory jejímu názvu ale čekají kolínské juniory boje zcela jiné. S bodovým ziskem z první části soutěže už mají víceméně vystaráno, co se týče spodku tabulky. Motivovat je spíš bude boj o první místo.

Tam se propracovali po prvním odehraném nadstavbovém víkendu. Dvěma výhrami (4:1 nad Jindřichovým Hradcem a 3:1 nad Chrudimí) a šestibodovým ziskem se tam dostali bok po boku Tábora. V dalším průběhu soutěže je čeká ještě dalších 18 zápasů a týmy na prvním až čtvrtém místě jsou bodově vyrovnané, takže bude o co hrát. Na druhém konci tabulky mají poslední Krkonoše bodů pouze 6 a předposlední Chrudim bodů 16, takže mezi těmito soupeři se bude pravděpodobně bojovat o udržení v soutěži.

Mladší dorost začal stíhací jízdu

Extraligoví mladší dorostenci skončili po základí části na posledním místě, a tudíž je čekají také boje o záchranu.

A nezačali vůbec špatně. V pvním mači dovezli dva body z Českých Budějovic a v tom druhé doma vyhráli 2:0 nad Mladou Boleslaví. V prvním nadstavbovém týdnu tedy získali pět bodů z šeti možných. Do konce soutěže je čeká ještě také osmnáct utkání. Oficiální tabulka na hokej.cz je prozatím nepřesná.