Klub
28.07.2014
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Poslední týden volna Kozlům začíná. Za týden na led?

clanek-1

Doslova posledních několik dnů volna mají kolínští druholigoví hokejisté. Ať je stráví u vody, v lese, s rodinou, s přáteli, jedno mají všichni jisté. Příští pondělí jim dovolená končí. V pondělí 4. srpna je čekají koučové Rác s Lupínkem a další etapa jejich přípravné tour začne. Přivítá je za týden na zimáku už i led?


,,Prvního srpna by se měla začít chladit deska, led se začne vyrábět v sobotu 2. srpna,“ nastínil ředitel kolínského zimního stadionu Jozef Pittel.

V pondělí, až se do útrob zimního stadionu nastěhují zpět i hokejisté, kterým se naplno rozjede poslední přípravná část před novou sezonou,je tedy přivítá chlad. Led ale rozhodně ne. Minimálně několik dní budou stoprocentně trénovat jen na suchu.

,,Když to půjde dobře, led bude 8. srpna. Když ale budou velká vedra, bude to až 10. srpna,“ prozradil dnes ředitel zimního stadionu Jozef Pittel, jak dlouho si hokejisté v Kolíně na led počkají.

První přátelák na domácím ledě mají seniorští Kozlové na programu ve čtvrtek 14. srpna.

Mladší dorostenci, kteří svou extraligovou sezonu začínají už 1. září, potřebuje na led vyjet určitě dřív. První domácí přípravný zápas hrají už 8. srpna.

,,Byli jsme na ledě už v neděli 27. července v Nymburce a půjdeme tam ještě třikrát. Pak jedeme na čtyři dny do Světlé na soustředění, kde budeme taky na ledě. Pak budou mít kluci jeden den volna a 5. srpna, doufám, že už půjdeme na led v Kolíně. Když by ne, tak budou mít kluci dva dni bez ledu. Ve středu 6. srpna hrajeme přátelák v Hradci Králové a o den později už musíme jít na led v Kolíně stoprocentně, protože 8. srpna hrajeme přátelák doma. I kdybychom měli jít toho osmého na led v Kolíně poprvé a jako první, musíme jít. Přátelák se překládat nebo rušit nebude," popsal tréninkový plán mladšího dorostu jejich trenér Jiří Kadlec a dal jasně najevo své optimistické vize ohledně ledu v Kolíně.

Tak, nechme se překvapit. A věřme, že bude led co nejdříve.