A-tým - reportáž
25.09.2022
Autor: Věra Pavlovská, Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Štěpán Matějček naskočil poprvé v sezoně: Moc jsem si to užil, byla skvělá atmosféra

clanek-1

​Do duelu 4. kola proti Třebíči nastoupili Kozlové s několika menšími změnami. Dostalo se třeba na Štěpána Matějčka či Václava Jankovského. Prvně jmenovaný hradecký odchovanec tak naskočil za Kolín poprvé v nové sezoně Chance ligy. Jako člen třetí formace hned přispěl k vítězství 3:2, dobrou práci odváděl zejména svým poctivým výkonem, v osobních soubojích patřil k nejlepším.


Štěpáne, jak byste zhodnotil utkání proti Třebíči?
Povedl se nám začátek zápasu, protože jsme během chvilky vedli 2:0, pak jsme dostali, myslím si, takový hloupý gól na 2:1. Následně to bylo hodně vyrovnané. Třebíč hraje velice slušně, má výborné hráče. Po hrubce jsme dostali gól na 2:2, ale zaplaťpánbůh nás to nezlomilo. Třetí třetinu jsme odehráli dost zkušeně a naštěstí tam ten rozhodující gól padl nám.

Jaký byl váš první start v sezoně?
Hodně jsme si ho užil. Byla super atmosféra. Zaplaťpánbůh se vyhrálo, to je důležité.

Jak jste si užil páteční oslavy 90. výročí klubu?
Myslím si, že to byla povedená akce. Byla tu hromada dětí a myslím si, že pro ně je to takový trošku až splněný sen, jít si zabruslit s hráči áčka, na které chodí koukat. Plácají si tu s námi, tudíž si myslím, že pro ně rozhodně super. Naštěstí vyšlo i počasí, takže jsme se podepisovali lidem venku. Opravdu si myslím, že se jednalo o povedenou akci.