A tým - preview
30.09.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Druhý domácí duel v řadě, Kozlové vyzvou Frýdek-Místek

clanek-1

Uhájit dosavadní domácí neporazitelnost, s tímhle cílem půjdou Kozlové do boje proti Frýdku-Místku. Kolín naposledy porazil Slavii, nyní bude chtít v druhém domácím duelu v řadě porazit také Frýdek-Místek, partnerský tým třineckých Ocelářů. Podaří se to? Startujeme v sobotních 17:00.


Aktuálně z A-týmu

V posledním kole Kozlové porazili Slavii Praha 3:1, spokojení s výkonem byli i trenéři. Včetně Petra Martínka. „Slavia se prezentovala výborným výkonem, do zápasu jsme sice vstoupili fantasticky, ale nevyužívali jsme šance. Tím jsme soupeře dostali do hry. Ve druhé třetině jsme měli spoustu oslabení, ale bylo parádní, že jsme neinkasovali. Naše snažení ve třetí třetině bylo korunováno dvěma brankami ve třetí třetině,“ hodnotí Petr Martínek.

Druhý domácí zápas v řadě nyní čeká kolínské hokejisty. A to proti Frýdku-Místku. „Víme, že Frýdek je farma Třince, takže nikdy úplně nevíte, koho budou mít v sestavě. Ale celkově před sezonou posílili, pro mě jsou jeden z kandidátů na to, aby hráli hodně nahoře,“ vykládá Petr Martínek o sobotním soupeře kolínských Kozlů.

Na domácím ledě ale Kozlové nedají svou kůži lacino a budou chtít znovu vyhrát. „Před domácími fanoušky je naším cílem vždy bodovat, ideálně vyhrát za tři body. Pokud hráči odevzdají to, co proti Slavii, tak bude panovat spokojenost. I když to třeba někdy nebude stačit za body. Ale ono se to vrátí a body budou. My si pro ně půjdeme,“ uzavírá Petr Martínek.

Informace o soupeři

Rysi z Frýdku-Místku neodstartovali sezonu úplně ideálně, tým notně posílený o jména jako jsou Vojtěch Mokry, Vlastimil Dostálek, Štěpán Havránek, Daniel Vrdlovec nebo Ondřej Machala zatím vyhrál jen dvakrát. Ale zase dokázal zdolat Jihlavu a Přerov, což jsou poměrně cenné výhry.

Svěřenci Martina Janečka ale zase v úvodu soutěže přišli o brankáře Mokryho, který se zranil. Stejně jako Ondřej Machala. Navíc v Třinci v týdnu debutoval v extralize Štěpán Havránek. Nicméně brankářskou náhradu hokejisté z hranice Moravy a Slezska našly v mladém Patriku Švančarovi. Ten vychytal nulu proti Přerovu. A nyní bude chtít na tenhle výkon navázat proti Kolínu.

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup – Kolmann, Aubrecht, Niko, Naar, Kukla, Rymsha – Král, Koukal, Dlouhý – Sklenář, Nedvídek, Jankovský – Ouřada, Moravec, Síla – Lang, Morong, Šedivý – Matějček.

HC Frýdek-Místek: Švančara – Havránek, Teper, Zeleňák, Ročák, Žůrek, Michálek, Adámek – Dostálek, Vrdlovec, Lyszczarczyk – Matěj, Macháček, Ramik – Hotěk, Haas, Bednář – Geidl, Jobánek, Homola.

Vstupenky

Vstupenky na zápas se Frýdku-Místku jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Fanoušci, kteří si zakoupí vstupenky skrze prodejní aplikaci on-line navíc mohou vyhrát poukaz do KFC, o výhercích bude klub informovat přímo během zápasu. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Duel s Frýdkem-Místkem startuje v 17:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.