A tým - preview
07.10.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Nedopustit třetí porážku! Kozlové v sobotu přivítají Porubu

clanek-1

Dvě porážky v řadě proti Frýdku-Místku a Pardubicím si nyní připsali hokejisté Kolína, v říjnu ještě nevyhráli. Zapsat úvodní říjnovou výhru budou moci svěřenci Jana Šťastného v sobotu od 17:00. Na svém ledě v Kolíně hostí ostravskou Porubu.


Aktuálně z A-týmu

Kozlové vstoupili do druhého měsíce soutěžní sezony Chance liga dvěma porážkami. Padli doma s Frýdkem-Místkem a poté také v Chrudimi. Prorazit tuhle sérii budou chtít svěřenci Jana Šťastného proti Porubě, která však disponuje kvalitní formou od začátku sezony. „Čeká nás další těžký zápas, chceme ale kvůli fanouškům prolomit naši neúspěšnou sérii a vyhrát. Poruba je kvalitní soupeř, stejně jako prakticky každý tým v Chance lize,“ líčí Petr Martínek. Kvůli poměrně početné marodce v Hradci i Kolíně se nyní skládá sestava pro trenéry poměrně dost náročně, i v Berlíně se Mountfieldu zranili hráči. A tak je otázkou: V jakém složení vyrukují Kozlové na soupeře?

Informace o soupeři

Porubští po loňské neúspěšné sezoně výrazně obměnili kádr, do Ostravy dorazilo několik nových a zajímavých jmen. Třeba z Vítkovic se do Poruby přesunul Daniel Dolejš, ještě předloni jednička právě extraligových Vítkovic. Návrat do Poruby ohlásil třeba Vojtěch Střondala, bývalý mládežnický reprezentant. Anebo také Tomáš Šoustal, který loni hájil barvy Komety nebo Přerova.

O body se aktuálně stará v Porubě trio Tomáš Vildumetz, Roman Pšurný a Michal Vachovec, kteří drží bilanci téměř bodu na zápas.Vstup do ligy poměrně Ostravanům vyšel, zatím prohráli jen dvakrát. A to se Vsetínem a Slavii Praha. Jinak postupně svěřenci Jiřího Režnara vyzráli na Jihlavu, Prostějov, Litoměřice, Sokolov a Třebíč. Další výhru bude chtít parta kapitána Patrika Urbance přidat proti Kozlům z Kolína. Podaří se?

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup – Aubrecht, Kolmann, Naar, Kukla, Rymsha, Pelda – Sklenář, Koukal, Král – Dlouhý, Nedvídek, Ouřada – Jankovský, Matějček, Moravec – Síla, Morong, Lang – Šedivý.

HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Klimíček, Lemcke, Urbanec, Voráček, Sedlák, Krenželok, Mlčák – Šlahař, Pšurný, Berisha – Vildumetz, Hudeček, Toman – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Střondala, Karafiát, Christov.

Vstupenky

Vstupenky na zápas s Porubou jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Fanoušci, kteří si zakoupí vstupenky skrze prodejní aplikaci on-line navíc mohou vyhrát poukaz do KFC, o výhercích bude klub informovat přímo během zápasu. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Duel s Porubou startuje v 17:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.