A-tým - reportáž
09.10.2022
Autor: Věra Pavlovská, Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Po jednom tréninku hned do zápasu. Úplně jsme odešli, lituje Ján Niko

clanek-1

27:22. Přesně takový byl icetime obránce Jána Nika v zápase proti Porubě. Produktivní zadák navíc stihl vstřelit i gól, když svou pumelici od modré vměstnal pod horní tyč. Jeden z nejkrásnějších momentů utkání však na body nestačil. Kozlové už se vždy dokázali na soupeře jen dotáhnout. V čem vidí dvaatřicetiletý bek příčiny porážky? A jak léčil své zranění z duelu s Frýdkem-Místkem?


Honzo, v zápase s Frýdkem-Místkem jste schytal ostrý hit, po kterém jste v sestavě nuceně absentoval. Jak moc zlé to bylo?
Měl jsem nějaký slabší otřes mozku, byl pak asi šest dní doma, musel jsem to vyléčit. V pátek jsem byl poprvé na tréninku a v sobotu už jsem šel do zápasu.

Jak jste viděl svýma očima duel s Porubou?
Začali jsme dobře, v první třetině jsme vedli 1:0 a odehráli jsme to celkem dobře. Ihned po začátku druhé třetiny jsme přidali další gól. Už to vypadalo s námi dobře, jenže pak jsme úplně odešli. Začali jsme dělat školácké chyby a takový kvalitní soupeř, jako je Poruba, je prostě potrestal. Pak ve třetí třetině už jsme dohrávali jen na čtyři beky a už nám prostě docházely síly. Nedokázali jsme to už jakýmkoliv způsobem zvrátit.

Jak moc náročné bylo hrát na pět beků? Vždyť dost často jste skákali do hry obstřídání, na ledě jste nakonec strávil přes 27 minut...
No, náročné to tedy rozhodně bylo...Toto je jedna věc. Ale druhá věc je, že s takovými nesmyslnými chybami, co jsme tam dělali, nemůžeme vyhrát s nikým.

Kolem vás se v páru často točí mladí kluci. Jak berete svou roli v týmu, že v podstatě učíte mladé a snažíte se je posouvat?
Je jasné, že mladí to mají těžké. Někteří hrají svou první profesionální sezonu. Učí se hokej. Ale potřebujeme, aby si odvedli svojí práci dozadu. A navíc občas i dali gól. Zatím to stojí víceméně jen na první lajně. Občas dá gól i druhá lajna, ale potřebujeme, aby se k tomu přidali trochu víc ještě další kluci.