A-tým - reportáž
13.10.2022
Autor: Věra Pavlovská, Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Jakub Cibák po premiéře: Nevím, co se stalo ve třetí třetině. Úterý jsem celé procestoval

clanek-1

V úterý cestoval hned sedm hodin z východu Slovenska, druhý den už hájil kolínské barvy v souboji proti Šumperku. Čtyřiadvacetiletý obránce Jakub Cibák měl však po premiéře za Kozly rozporuplné pocity, jeho tým totiž padl 3:5. Jak rodák z Košice viděl svůj první kolínský zápas?


Jakube, jak jste viděl premiérový zápas v Kolíně svýma očima?
Začali jsme velmi dobře. První a druhou třetinu jsme myslím hráli velmi kvalitně. Ve třetí nevím, co se stalo. Úplně jsme neplnili styl hry, dělali něco jiného, než jsme měli. A tím pádem jsme dostali góly. Nakonec i prohráli, což nás velmi mrzí.

Jak jste se v zápase cítil vy osobně? Přece jen jste v Kolíně jen pár hodin...
Nebylo to lehké, v úterý jsem se nacestoval asi sedm hodin. Takový je ale hokej. Ve středu ráno jsem byl na rozbruslení a poté odpoledne hned na zápase. Cítil jsem se poměrně dobře. Kluci jsou v pohodě, město se mi líbí, takže jsem spokojený.

Vzhledem k tomu, že jste byl u týmu jen krátce: Jaké instrukce do zápasu vám dali trenéři?
Základní pokyny byly asi takové jako hrát jednoduše, nic velkého nevymýšlet, absolvovat krátká střídání. A pak celkově tlačit se do jejich brány a vstřelit co nejvíce gólů. Což si myslím, že se nám první a druhou třetinu celkem dařilo, ale ta třetí třetina už byla horší.

Jak se zrodil váš přesun do Kolína?
Pana Šťastného znám už z působení z Košic, kde jsme spolu vycházeli dobře. Protože si mě pamatoval, tak jsem vlastně i ze Slovenka přišel sem. A jelikož jsem věděl, že pan Šťastný je dobrý trenér, a že v Kolíně je rovněž dobré zázemí, tak jsem neváhal a hned jak to bylo možné, jsem se sem přesunul.