A tým - preview
06.09.2022
Autor: Daniel Krátký

Preview: Generálka v Púchově! Kolín vyzve slavnou Duklu Trenčín

clanek-1

Období přípravných duelů se blíží ke konci! Hokejisté SC Marimex Kolín absolvují ve středu 7. září poslední přípravný zápas na Slovensku. V Púchově totiž vyzvou Duklu Trenčín, jeden z nejslavnějších slovenských klubů historie. Zápas začíná v 17:30 a sledovat jej můžete skrze živý stream.


Aktuálně z kádru

Po úspěšně zvládnutém dvojduelu na ledě rakouského Salcburku se Kozlové připravují na závěrečné přátelské střetnutí s Duklou Trenčín.

V Rakousku scházeli týmu Petr Kolmann, Matěj Pinkas, Jakub Sklenář, Matěj Morong. Jestli budou k dispozici na Slovensku je otázkou.

S partnerským Hradcem Králové se v tuto chvíli připravují Petr Moravec a Lukáš Pajer. V dresu Kolína se ale v Salcburku představil David Aubrecht. Liberecký obránce by týmu trenéra Jana Šťastného měl být k dispozici v případě potřeby.

Informace o soupeři

Slovenská Dukla Trenčín je pro česko-slovenské fanoušky velký pojem, slavný slovenský tým totiž patřil mezi nejtradičnější týmy česko-slovenské hokejové ligy. Svého prvního titulu se dočkala v roce 1990.

Poté získal Trenčín svůj titul ještě třikrát v samostatné slovenské extralize. V posledních dvou letech však vypadl pokaždé ve čtvrtfinále.

Svěřenci Róberta Dömeho a známých asistentů Milana Bartoviče a Petera Frühaufa budou patřit opět k slovenské elitě.

Jasnou jedničkou mužstva by měl být Kanaďan Connor LaCouvee, v obraně je zajímavým jménem veterán Tomáš Starosta, známý ze slovenské reprezentace. Z Liberce je některým fanouškům jistě známé jméno Petra Ulrycha. V útoku bude český fanoušek vědět o Marku Slobodovi, který si loni zahrál Chance ligu v dresu Sokolova a Přerova a předtím rostl i v mládeži českobudějovického Motoru. Lotyš Frenks Razgals to zase před lety zkoušel ve Vítkovicích. Jak si povedou proti Kolínu?