A tým - preview
21.10.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Druhá čtvrtina startuje! Kozlové přivítají Berany ze Zlína

clanek-1

Třináct kol Chance ligy je za námi, startuje druhá čtvrtina druhé nejvyšší soutěže. Kozlové tak přivítají na svém ledě v Kolíně hokejisty, ještě nedávno extraligového, Zlína. Sobotní duel 14. kola startuje v 17:00. Partnerem utkání je společnost Stavebniny MPL, diváky tak během zápasu čeká kupříkladu speciální přestávkový program. Vstupenky jsou v prodeji on-line skrze prodejní aplikaci klubu, k dispozici budou rovněž před zápasem na pokladnách. Ty otevírají hodinu před zápasem.


Aktuálně z A-týmu

V posledním utkání se Kolín dokázal vypořádat s Valachy ze Vsetína, tým Petra Koukala na svém ledě ukončil pětizápasovou šňůru porážek. Z čehož měl radost celý tým, včetně trenéra Petra Martínka. „Na klucích byla vidět obrovská touha utkání udělat, myslím si, že zaslouženě jsme dokázali srovnat už v první třetině. Nakonec se nám v každé třetině podařilo vstřelit branku a zápas 3:1 vyhráli, za což jsme byli nesmírně šťastní,“ hodnotil Petr Martínek duel se Vsetínem.

V zápase se Vsetínem už na týmu nebyla znát marodka, která do něj před časem zasáhla. A tak v sestavě nechyběli René Piegl nebo Lukáš Pajer.Podařilo se nám dát tým dohromady a už od ranního rozbruslení jsme viděli touhu zápas zvládnout. Věříme, že nás výhra nakopne do dalších zápasů a dostaneme se na vítěznou vlnu. Doufejme, že to špatné období je za námi,“ věří Petr Martínek.

V sobotu čeká svěřence Jana Šťastného a Petra Martínka souboj se Zlínem, který je v tabulce na sedmnácti bodech, stejně jako Kolín. „Je to trochu Valašský týden, výkon se Vsetínem a vítězství nad ním bylo velkou pozvánkou. Diváci mohou vidět loňského extraligistu. Do utkání nejdeme v pozici favorita, ale víme, že když je tým v optimálním nastavení a sestavě, tak je možné v této soutěži hrát s každým. Chceme udělat všechno pro to, aby byli fanoušci spokojení a mohli si zazpívat nakonec cukrářku,“ uzavírá Petr Martínek.

Informace o soupeři

Berani po letech opustili extraligovou soutěž a nyní bojují o návrat v Chance lize, start ročníku nicméně svěřencům Rostislava Vlacha vůbec nevyšel. Nejenom, že Zlín prohrál v 1. kole s Kolínem 1:4, ale parta kolem Antonína Honejska nebo Daniela Gazdy v první čtvrtině nakonec prohrála hned sedmkrát, a tak se v tabulce vyskytuje na 10. pozici se 17 body, o skóre za Kozly. I proto může být vzájemný zápas důležitý. V posledním duelu navíc Berani padli v Porubě 3:5, do branky se po dlouhé době vrátil Libor Kašík, který jinak přepustil místo Danielu Hufovi, statisticky nejlepšímu gólmanovi první ligy.

Celkově je kádr Zlína velmi silný, zatím však Berani zřejmě nenašli řádnou souhru. Největšími jmény na soupisce jsou kromě Libora Kašíka také Daniel Gazda, Valentin Claireaux nebo Antonín Honejsek. Všichni čtyři oblékali v minulosti reprezentační dres svých zemí. Speciální zápas čeká kolínského odchovance Jakuba Husu, který v Kolíně prožil před lety povedenou sezonu, která ho vystřelila k angažmá v Porubě a posléze právě ve Zlíně. Nyní s Berany míří Husa do Kolína. Uspěje?

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup – Čáp, Piegl, Naar, Niko, Kolmann, Aubrecht, Cibák – Král, Koukal, Ouřada – Pajer, Nedvídek, Dlouhý – Moravec, Matějček, Jankovský – Lang, Morong, Síla.

PSG Berani Zlín: Kašík – Riedl, Gazda, Husa, Suhrada, Novotný, Zbořil, Talafa – Ondráček, Sedláček, Mrázek – Kubiš, Claireaux, Honejsek – Köhler, Hejcman, Illéš – Pospíšil, Gago, Frömel.

Vstupenky

Vstupenky na zápas se Zlínem jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Fanoušci, kteří si zakoupí vstupenky skrze prodejní aplikaci on-line navíc mohou vyhrát poukaz do KFC, o výhercích bude klub informovat přímo během zápasu. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Duel se Zlínem startuje v 17:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ. Partnerem utkání je společnost Stavebniny MPL, která pro fanoušky přinese i přestávkovou soutěž.