A-tým - reportáž
23.10.2022
Autor: Věra Pavlovská, Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Tříbodový Kryštof Ouřada vystřelil výhru nad Ševci: Krásný pocit!

clanek-1

Nejlepší zápas v dosavadním průběhu Chance ligy prožil chomutovský odchovanec Kryštof Ouřada, proti Zlínu zaznamenal vlasatý útočník hned tři body za dvě přesné trefy a jednu asistenci. Svým druhým gólem v zápase navíc rozhodl o vítězství Kozlů 4:3. Po zápase si potom užíval zasloužené ovace fanoušků. Jak zápas prožíval?


Kryštofe, jaké je vaše hodnocení zápasu se Zlínem?
První třetinu jsme chrápali, nebylo to z naší strany ono, Zlín na nás prostě vletěl. O přestávce jsme si něco řekli v kabině a náš výkon se celkově zvedl. Naštěstí jsme to dovedli do vítězného konce.

Vy jste zaznamenal dva góly, ten první byl pro soupeře celkem překvapivý. Jak jste jej viděl?
To bylo z bule. Méďa (Lukáš Nedvídek) ji tam hezky vybojoval, dal za sebe a já jsem si puk jen sebral a vystřelil. Spadlo to tam spíš náhodou.

Váš druhý gól byl vítězný, jaký je to pro vás pocit?
Krásný! Ale předcházela tomu taky krásná spolupráce. Morri (Matěj Morong) mi to předložil do prázdný brány a já už jen zakončil. Bylo to jen o tom se trefit, což se mi povedlo. Jsem za to rád.

Dopoledne před zápasem si Liberec narychlo povolal Adama Dlouhého. Jak jste se tedy točili v útoku, když vás bylo pouze jedenáct?
Zdenda Král s Veselkou (Janem Veselým) se nám tam točili ke mě a k Méďovi (Lukáši Nedvídkovi). Ale vyhráli jsme a to je hlavní, takže to musíme hodnotit kladně.

A co říkáte na fanoušky? Podruhé v sezoně jich přišlo přes tisíc.
Jsme rádi, že jsme jim to vrátili, protože jsme hodně zápasů doma ztratili. Ale teď jsme porazili Vsetín a Zlín. Jsem za ně moc rád, jsou naším šestým hráčem a výborně nás podporují. Jsme za ně strašně moc rádi a věříme, že budou chodit na zápasy i nadále.