A tým - preview
24.10.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Zápasy v rychlém sledu! Kozlové míří k Jestřábům do Prostějova

clanek-1

Další zápas je tady! V rychlém sledu čeká kolínské Kozly souboj na Hané, v pondělí zajíždí svěřenci Jana Šťastného do Prostějova. Zápas 15. kola Chance ligy startuje v 18:00.


Aktuálně z A-týmu:

Kolín zvládl náročný týden na výbornou, na svém ledě dokázal zdolat 3:1 Vsetín a také 4:3 Zlín. Spokojení s výkony byli hráči i trenéři. Včetně Petra Martínka, který po posledním zápase neskrýval velkou radost. „Po první třetině jsme v kabině klukům říkali, že musí zapomenout na to, že hrají proti spoustě extraligových hráčů. A myslím si, že deset minut ve druhé třetině rozhodlo o výsledku utkání. Myslím si, že se zápas musel všem líbit,“ líčil Petr Martínek.

Nyní budou chtít svěřenci Jana Šťastného a Petra Martínka na povedené výkony navázat i přidat na ledě soupeře další výhru. „Věříme, že už se nám trochu ustálí sestava. Ale nicméně nás mrzí, že máme ze zápasu se Zlínem nějaké zraněné hráče, věříme, že budou brzy v pořádku. Na výhry budeme chtít navázat v Prostějově,“ velí Petr Martínek.

Informace o soupeři:

Jestřábi nerozjeli sezonu úplně špatně, aktuálně se svěřenci Aleše Tottera pohybují ve středu tabulky. Nyní však Hanáci bojují s marodkou, na které jsou třeba brankář Jaroslav Pavelka, Robin Staněk, Martin Novák, Jan Slanina, Martin Dubský, Tomáš Jandus nebo i nejproduktivnější hráč David Ostřížek. Uvidíme, zda se někdo z nich stihne dát do zápasu s Kolínem dohromady.

Celkově táhne tým bodově duo David Ostřížek – Filip Jansa. První jmenovaný má na kontě hned deset gólů, ostatně v prvním vzájemném zápase se v Kolíně bývalý hráč Olomouce nebo Komety Brno blýskl hattrickem. Druhý jmenovaný mladíček prožívá skvělou úvodní seniorskou sezonu, aktuálně má na kontě třináct bodů (4+9) ve čtrnácti zápasech. Brankoviště si pro sebe uzmul Josef Němeček, v jednom zápase ale Prostějovu pomohl i Adam Brízgala.

Sestavy z posledního utkání:

LHK Jestřábi Prostějov: Němeček – Hamšík, Valenta, Poledna, Malák, Benda, Pěnčík – Burian, Jáchym, Hašek – Jansa, Vlach, Jiránek – Kysela, Venkrbec, Maruna.

SC Marimex Kolín: Soukup – Piegl, Čáp, Naar, Niko, Aubrecht, Kolmann, Cibák – Veselý, Koukal, Král – Jankovský, Matějček, Urban – Nedvídek, Ouřada – Síla, Morong, Lang.