A tým - preview
25.10.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Domácí duel proti nejlepšímu útoku ligy! Do Kolína přijedou Litoměřice

clanek-1

Po pondělním zápase nebyl čas na nějaký velký odpočinek, po jednodenní pauze se Kozlové vrací do kolotoče Chance ligy. V rámci 16. kola hostí Kolín na svém ledě Litoměřice, které se mohou chlubit nejlepší ofenzivou ligy, ale také i nejhorší obranu. Souboj Kolína s Litoměřicemi slibuje hodně branek, potvrdí se tato predikce? A dokáží Kozlové podruhé v sezoně porazit Kališníky? Duel startuje ve středečních 18:00. Vstupenky jsou k dispozici on-line, na pokladnách zimního stadionu pak budou k dostání hodinu před zápasem.


Aktuálně z A-týmu

V Prostějově Kozlové padli 0:2, dle hodnocení trenéra Petra Martínka se duel s Jestřábi kolínským hokejistům vůbec nepovedl. „Od první do poslední minuty jsme byli horší, ve hře o body jsme se drželi jen díky Kubovi Soukupovi, který si zaslouží absolutorium. Hráli jsme hrozně špatně, nedokážeme si vysvětlit, že po dvou výborných domácích výkonech jsme předvedli takovou s prominutím blamáž. Je to hokej, na utkání jsme nebyli správně nastavení, a nakonec ho nezvládli,“ říká poměrně kriticky Petr Martínek.

Kolínský trenér však dodává, že vynahradit budou chtít Kozlové nepovedený výkon a ztrátu v domácím duelu s Litoměřicemi. „Musíme udělat všechno pro to, abychom to ve středu odčinili, pevně věřím, že se všichni dáme dohromady, srovnáme svoje hlavy a podáme podstatně lepší výkon,“ líčí trenér Kozlů.

Co čekat od Kališníků? Kvalitní útok, přece jen svěřenci Miroslava Přerosta mají nejlepší útok ligy. „Litoměřice jsou docela ve fazóně, mají výborný útok, takže čekáme z jejich strany hodně útočnou hru. Musíme se na to dobře připravit. Základem bude dobře bránit, ale být také hodně aktivní, abychom jim znemožnili jejich útočnou kombinaci. Pevně věřím, že utkání zvládneme,“ uzavírá s tím, že i situace na marodce by se měla o něco zlepšit.

Informace o soupeři

Litoměřice se v tabulce Chance ligy nachází na třetím místě, a to s tříbodovou ztrátou na první příčku, kterou hájí Poruba. Největší změnou posledních dní je však odchod trenéra Daniela Tvrzníka do Slavie. Novým asistentem kouče Miroslava Přerosta se stal Radim Skuhrovec, jenž má zkušenosti z mládežnických reprezentací. Celkově se Kališníci pyšní nejlepším útokem celé soutěže, a to poměrně s velkým náskokem. Litoměřice nasázely hned 58 gólů, přičemž žádný jiný celek se nedostal ani na padesát gólů.

V posledním duelu Kališníci zničil béčko Dynama Pardubice 5:0, nyní budou chtít zdolat Kolín. Velmi důležité pro Kozly bude to, jestli dokáží uhlídat produktivní hráče soupeře. Hned sedmnáct bodů (7+10) v patnácti zápasech nasbíral Lukáš Válek, bilanci bodu na zápas si drží ještě Jaroslav Kracík. Těsně pod bilancí bodu na utkání se drží čtveřice Josef Jícha, Filip Kuťák, Přemysl Svoboda a Tomáš Guman. Stadion má kromě nejlepšího útoku ligy, také spolu s Pardubice nejhorší obranu. Tomáš Král a Daniel Krá, kteří doposud mezi tyčemi naskočili, inkasovali 47 gólů.

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup – Piegl, Čáp, Naar, Niko, Aubrecht, Cibák – Veselý, Nedvídek, Král – Ouřada, Moravec, Pajer – Jankovský, Matějček, Urban – Síla, Morong.

HC Stadion Litoměřice: Král – Jebavý, Němec, Šedivý, Holý, Výtisk, Veber, Hampl – Válek, Jícha, Guman – Procházka, Kracík, Slavíček – Chlubna, Kuťák, Svoboda – Cikhart, Zabloudil, Gajda.

Vstupenky

Vstupenky na zápas s Litoměřicemi jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Fanoušci, kteří si zakoupí vstupenky skrze prodejní aplikaci on-line navíc mohou vyhrát poukaz do KFC, o výhercích bude klub informovat přímo během zápasu. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Duel se Stadionem Litoměřice startuje v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.