A tým - preview
28.10.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Další duel Chance ligy, Kozlové míří do Třebíče

clanek-1

Je tu sobota a to znamená jediné. Pokračuje Chance liga! Kozlové zajíždějí na led aktuálně třetího týmu v tabulce, kterým je Horácká Slavia Třebíč. Duel 17. kola Chance ligy startuje v 17:30.


Aktuálně z A-týmu

Kolín v posledním duelu nakonec porazil Litoměřice, to když v prodloužení rozhodl Adam Dlouhý. Ten však v posledních dnech bojuje na dvou frontách, v pátek hájil barvy libereckých Tygrů. Nad jeho startem proti Třebíči tak visí otazník. Celkově ale byl Petr Martínek s výhrou nad Stadionem poměrně spokojený. V první třetině byl soupeř lepší než my a zaslouženě vedl 1:0. Něco jsme si řekli v kabině, potřebovali jsme zvýšit úsilí. Od druhé třetiny jsme převzali otěže, byli jsme jasně lepší, i když si soupeř taky vypracoval nějaké šance. My však zaslouženě vyrovnali. Ve třetí třetině jsme chtěli vítězství strhnout na svou stranu, ale ve finále jsme mohli tři minuty před koncem inkasovat gól. V prodloužení se nám povedlo rozhodnout, dva body bereme. I když před zápasem jsme tajně pomýšleli na body tři,“ líčíl Petr Martínek.

V sobotu čeká Kozly výjezd do Třebíče, která na svém ledě válí. I to v Kolíně trenérský štáb moc dobře ví. „Třebíč je na svém ledě obrovsky silná, jeden z nejlepších týmů na domácím ledu. Ale nedá se vybírat, soupeř je nahoře v tabulce, i když bodově nedaleko. Každý zápas máme jasný cíl: Pokusit se bodovat! A záleží na našem výkonu. Určitě se pokusíme přivézt do Kolína nějaké body,“ uzavírá kolínský trenér.

Informace o soupeři

Se ziskem sedmadvaceti bodů se Třebíčští nacházejí v tabulce Chance ligy na třetí příčce. A to přestože v posledním kole padli na ledě Frýdku-Místku vysoko 2:6. Nyní si budou chtít svěřenci Kamila Pokorného chtít spravit chuť proti Kolínu. Tomu nasvědčuje i úspěšnost Horácké Slavie na vlastním stadionu, kde doposud vyválčila hned dvaadvacet bodů. Více na vlastním ledě nezískal žádný jiný tým druhé nejvyšší české soutěže.

Třebíč se v brankovišti může opřít o Pavla Jekela, odchovanec brněnské Komety, který už dlouhé roky hájí branku týmu z Vysočiny. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Ladislav Bittner, který si drží bilanci více než bodu na zápas. V šestnácti duelech nasbíral hned sedmnáct bodů (12+5). V závěsu jsou pak v tabulce bodování Martin Dočekal a Matěj Psota. V kádru Horácké Slavie se vyskytuje i jedna malá kolínská stopa. V týmu totiž figuruje jméno Matyáše Svobody, který loňskou sezonu strávil v barvách Kozlů.

Sestavy z posledního utkání

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (15. Mičán) – Bořuta, Tureček, Hunkes, Forman, Furch, Poizl – Dočekal, Bittner, Holec – Michálek, Psota, Vodný – Malý, Ferda, Mácha – Meluzín, Šilhavý, Novák – Svoboda.

SC Marimex Kolín: Soukup – Čáp, Piegl, Niko, Naar, Rymsha, Aubrecht, Cibák – Král, Koukal, Veselý – Ouřada, Nedvídek, Dlouhý – Lang, Matějček, Jankovský – Šedivý, Morong, Síla.