A tým - preview
02.11.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: S novou posilou na Zubry! Kolín doma vyzve Přerov

clanek-1

Je tu další zápas Chance ligy, do Kolína míří čtvrtý tým tabulky z Přerova. Zubři si v posledním kole vyšlápli na první Porubu, Kozly tak rozhodně nečeká jednoduchá práce. Duel Zubrů s Kozly startuje na zimním stadionu v Kolíně v 18:00. Vstupenky jsou k dispozici on-line skrze prodejní aplikaci webu. Případně budou k dispozici i na pokladnách, a to hodinu před zápasem.


Aktuálně z A-týmu

V posledních dnech prošel kádr Kozlů změnami: k týmu se připojil Markus Korkiakoski, jenž v posledních letech řádil v Chance lize, nyní však neuspěl během polského angažmá. Tým naopak opustil Lukáš Nedvídek, jenž zamířil do Šumperka. Oba hráči by ve svých nových působištích měli dohrát zbytek ročníku. Třicetiletý Fin je v Kolíně pod velkým očekáváním, v Chance lize nasbíral doposud 198 bodů v 204 zápasech. Jak se mu bude dařit nyní?

Kozlové nicméně v posledním zápase padli v Třebíči těsně 2:3, přičemž inkasovali branku v poslední minutě. Kolín mohl být prvním týmem, který porazí Třebíč na svém ledě, jenže to zhatil v poslední minutě domácí Matěj Psota. „O osudu utkání rozhodla naše nedisciplinovanost, kdy jsme v útočném pásmu udělali hloupý faul, který soupeř potrestal. Byli jsme, slušně řečeno, naštvaní, ale bohužel to byla naše blbost. Vlastně jsme si to prohráli sami. Budeme to muset napravit v domácím prostředí,“ ví trenér Petr Martínek. Nyní totiž čeká Kozly další náročný soupeř z Přerova.

Informace o soupeři

Zubři z Prerova se v tabulce Chance ligy nacházejí s devětadvaceti body na 4. příčce, jen s dvoubodovou ztrátou na první Porubu, na kterou si dokonce svěřenci Roberta Svobody v posledním zápase vyšlápli a po obratu ji zdolali 3:2, předtím zase Hanáci vynulovali Slavii 3:0. Celkově se nyní mohou Zubři chlubit dobrou formou, možná jen menší marodka trápí Přerovské. Na ní je třeba Matouš Kratochvil. Poradí si moravští hokejisté proti Kolínu?

Nejlepší obrana ligy? Tu mají přerovští Zubři, kteří doposud inkasovali jen 34 gólů. Spolehnout se trenérský štáb může na gólmany, jelikož jak Michal Postava, tak také Michael Petrásek odvádí velmi dobré výkony, oba vyšponovali svou úspěšnost přes 93 %. Jinak v kádru Zubrů nehledejte nějakého velkého šutéra, bodově jsou hráči velmi vyrovnaní. Nejproduktivnějším borcem je David Březina, jenž má na kontě dvanáct bodů (5+7) ve třinácti zápasech. Bez bodu jsou pak pouze čtyři hráči, ti však nemají na kontě ani pět zápasů v letošním ročníku.

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup – Piegl, Čáp, Naar, Niko, Cibák, Kolmann, Rymsha – Veselý, Koukal, Král – Jankovský, Matějček, Nedvídek – Síla, Morong, Ouřada – Šedivý, Lang.

HC Zubr Přerov: Postava – Černý, Kudělka, Kubeš, Chroboček, Krisl, Ševčík, Gréč – Doležal, Ministr, Jakub Svoboda – Jan Svoboda, Březina, Pechanec – Dobša, Macuh, Goiš – Tarnoczy, Dvořák, Indrák

Vstupenky

Vstupenky na zápas s Přerovem jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Fanoušci, kteří si zakoupí vstupenky skrze prodejní aplikaci on-line navíc mohou vyhrát poukaz do KFC, o výhercích bude klub informovat přímo během zápasu. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Duel se Zubry s Přerova startuje v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.