A-tým - reportáž
09.11.2022
Autor: Daniel Krátký | Foto: Martin Voltr

Klub uvolnil Václava Jankovského na hostování do konce sezony

clanek-1

Během reprezentační přestávky dochází v kádru A-týmu SC Marimex Kolín k dalším změnám. Na vlastní žádost opouští Kozly odchovanec Václav Jankovský. Třicetiletý křídelník míří na hostování do druholigových Benátek nad Jizerou.


96 zápasů za Kolín v Chance lize, 179 ve třetí nejvyšší soutěži a sedm v baráži o první ligu. Mimo to také 101 nastřílených gólů. V novém ročníku Chance ligy však zaznamenal forvard s pravým držením hole ve čtrnácti duelech jednu nahrávku. A nyní se kolínský odchovanec rozhodl pro kariérní změnu. Míří totiž do druhé ligy, kde bude v rámci hostování do konce sezony hájit barvy Benátek nad Jizerou. Do Kolína pak bude mít vyřízeny zpětné střídavé starty.

„Venca nás před reprezentační přestávkou požádal, zdali bychom ho neuvolnili do druholigových Benátek nad Jizerou. Hráč se rozhodl, že svou kariéru spojí i s civilním zaměstnáním. Ačkoliv jsme s Vencou v kádru počítali, tak jsme mu nechtěli v jeho rozhodnutí bránit. Celý klub Jankymu děkuje za odvedené služby a přeje hodně úspěchů. V případě potřeby nám navíc bude k dispozici skrze střídavé starty,“ říká manažer A-týmu Kozlů Lukáš Krejčík s tím, že klub pracuje na posílení kádru