Klub
12.11.2022
Autor: Daniel Krátký

Na zimním stadionu se slavilo 90. výročí kolínského hokeje

clanek-1

Hokej v Kolíně slaví své 90. výročí. SC Marimex Kolín si pro fanoušky připravil speciální exhibiční utkání, ve kterém výběr kolínských odchovanců a legend vyzve v atraktivním souboji reprezentaci veteránů. Průběh utkání můžete sledovat v on-line článku na webu.


6:20 –⁠ 16:40: Oba týmy absolvovaly rozbruslení. Domácí Kolín se představí ve speciální bílé variantě, podobné té, ve které Tatra Kolín vybojovala postup do první ligy. Ty si už fanoušci mohou dražit zde.

17:00: Oba týmy nastupují na ledovou plochu a hráči jsou jednotlivě představováni. Ze zdravotních důvodů několik hráčů nakonec nemůže nastoupit, chybí také současní členové reprezentace.

17:10: Státní hymnu zazpíval, po technických problémech z prostoru časoměřičů, Jiří Kampe. Jeden z kapitánů kolínského týmu.

17:15: Překvapení pro Jana "Gustu" Havla. Klub mu popřál k jeho nedávným osmdesátým narozeninám. Poté si ještě kolínský rodák vhodil úvodní čestné buly.

00:01: Zápas právě začal!

5:41: Úvodní branku zápasu vstřelili hostující Martin Maškarinec, jenž poslal poměrně překvapivě veteránskou reprezentaci do vedení –⁠ 0:1. Domácí fanoušci hned vtipně pokřikovali na adresu brankáře Martina Sejpala.

8:22: Bella ciao zní poprvé kolínským zimákem! O srovnání se přesnou tečí postaral Martin Turyna, ten tečoval střelu Tomáše Mojžíše. Asistenci zapisuje ještě Jan Kopecký –⁠ 1:1.

9:00: Zápas se aktuálně přerušuje, speciální hosté totiž obdrží ocenění od klubu. Na padesát speciálních hostů obdrželo od klubu speciální dárkové balíčky jako poděkování za cenné služby v historii klubu. Kolín díky nim může slavit 90. výročí hokejového klubů. Kozla Nozdra si navíc připravila speciální choreo, které doprovodila také menší pyrotechnickou vložkou. Ale vše v pořádku. Hrajeme dál.

15:00: První třetina skončila za stavu 1:1.

17:25: Další gól Kolína! A halou opět zní Bella ciao, protože je to 2:1! David Šafránek nabral ve středním pásmu velkou rychlost, po pravém křídle najel do pásma a střelou na přední tyč dostal poprvé v zápase domácí celek do vedení. Asistence: Josef Malý a Petr Pýcha.

21:45: A je tu srovnání! Hostující obránce Filip Novák dostal kotouč do slotu a podruhé v utkání propálil Sejpala. 2:2!

22:10: Brankoviště domácích opustil Martin Sejpal a nahradil ho jeho jmenovec Martin Hušek.

24:32: A hostující výběr veteránů jde do vedení, Martin Huška poprvé v zápase překonal vyhlášený ostrostřelec Pavel Brendl, asistenci si u jeho trefy připsal povedenou nahrávkou Zdeněk Blatný.

27:41: Po faulu Karla Nedbala měl Pavel Brendl možnost zvýšit náskok hostujících veteránů. Jenže bývalého hráče NHL vychytal nyní velmi dobře Martin Hušek.

30:00: Dvě třetiny jsou za námi.

31:13: A veteránská reprezentace jde do trháku! Tentokrát už to Pavlu Brendlovi vyšlo, krásně vymetl horní růžek a zvyšuje na 2:4 z pohledu domácích.

31:30: Náskok ale moc dlouho hosté neudrželi, po kombinaci se prakticky do prázdné branky z levého křídla trefil Jiří Kadlec! A domácí tlačí i nadále.

Na utkání přišlo oslavit 90. výročí hokejového Kolína symbolicky právě 1090 platících diváků, klub děkuje všem za návštěvu.

38:11: Po faulu na Tomáše Mojžíše jel právě mistr světa z roku 2010 trestné střílení, mezírku však mezi betony brankáře Přikryla nenašel.

39:25: Další trestné střílení! David Šafránek si počkal na modré, následně jej Bedřich Ščerban stáhl nechtěně k zemi. Domácí #88 následně exkluzivním blafákem srovnala skóre 4:4!

40:05: Domácí se velmi rychle vzali dokonce vedení! Perfektní akcí se prezentoval Jan Kopecký, který na pravém křídle dostal prostor a zamířil přesně do růžku, 5:4 pro Kolín. Asistence: Karel Jelínek.

40:55: Kateřina Ivičičová za brankou faulovala a Richard Žemlička následně z trestného střílení srovnal po velmi kvalitním blafáku. Martin Hušek v brance bez šance. 5:5.

45:00: Základní hrací doba skončila, zápas tak končí remízou 5:5.