A tým - preview
13.11.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Chance liga je zpátky! Po pauze Kozlové míří do Frýdku-Místku

clanek-1

Po reprezentační přestávce se vrací Chance liga, jenž opět nabere obrovské tempo. Kolínské Kozly čeká náročný týden, ve kterém je čekají hned tři utkání v pondělí, ve středu a v sobotu. Hned dvě z toho budou navíc na venkovních kluzištích. Rozjet se po pauze budou moci svěřenci Jana Šťastného proti Frýdku-Místku. V tamní Hale Polárka totiž Kolín vyzve Frýdek-Místek, farmu Třince. Duel Kozlů proti Rysům startuje v 18:00.


Aktuálně z A-týmu

Reprezentační přestávka může být pro týmy záludná. Může vás dostat pryč ze zápasového rytmu, navíc vás po volnu čekají náročné a dlouhé tréninky. A ano, přesně takový byl i program Kozlů během více než týdne bez zápasu Chance ligy. Nyní už se svěřenci Jana Šťastného těší na návrat do boje, vyráží totiž na led Frýdku-Místku. Před pauzou naposledy Kolín těsně padl v Praze, kde i díky početné podpoře svých fanoušků bojoval o body do poslední minuty, ale nakonec padl těsně a možná i trochu krutě 1:2.

Kozlové totiž doplatili na nevyužívání šancí. V bojovném duelu, který ovládli gólmani Soukup s Málkem, tak nakonec padli. Pozitivem zápasu mohla být zajisté bojovnost, příkladnou předvedl například zadák Jakub Naar, který se po závaru na brankovišti nebál zahodit rukavice. A také přesilovkový gól Kryštofa Ouřady. Kolínu se totiž početní převahy v sezoně příliš nedaří. „V Praze jsme prohráli, a tak se mi zápas nehodnotil lehce. Musel jsem ale vyzdvihnout náš výkon, neměli jsme v Praze optimální sestavu, kluci nechali na ledě všechno. Byli jsme Slavii důstojným soupeřem. Řekl bych, že i bod jsme si zasloužili, ale bohužel jsem ho neuhráli,“ mrzelo trenéra Petra Martínka.

Po zápase v Praze tedy čekalo Kozly již zmíněné volno a poté také náročné tréninky a chystání se na restart Chance ligy. „Během reprezentační přestávky chceme potrénovat, a budeme doufat, že se dá kádr dohromady tak, abychom v dalším průběhu sezony body získávali,“ věřil ještě před pauzou trenér Petr Martínek, který si v sobotu užil oslavu 90. výročí kolínského hokeje a exhibice legend kolínského i českého hokeje, navrch nechyběli ani známí odchovanci. Nyní se však vrací Chance liga. Kozlové razí do Frýdku-Místku. O soupisce pro zápas s Frýdkem-Místkem bude klub, jako již tradičně informovat na sociálních sítích zhruba hodinu před utkáním.

Informace o soupeři

Hokejisté z podhůří Beskyd se v tabulce Chance ligy vyskytují na 8. příčce se ziskem 27 bodů s pětibodovým polštářem na pondělního soupeře z Kolína. Před pauzou se Rysi naladili na vítěznou notu, protože zvítězili na horkém ledě v Přerově 1:0, čistým kontem se blýskl Vojtěch Mokry, jenž pochytal hned 47 střel domácích Zubrů. O vítěznou branku se postaral krátce po polovině zápasu Vladimír Svačina. Stejně jako v případě Kolína, i hráči Frýdku-Místku obdrželi od trenéra Martina Janečka pár dní volna a poté se začali chystat na Kozly.

Frýdek-Místek do jisté míry čerpá a těží ze spolupráce s extraligovým Třincem. Velkou předsezonní posilou se tak kupříkladu nakonec stal možná trochu nečekaně útočník Oskar Haas, který se blýskl dvěma góly v zápase v Kolíně, nyní navíc absolvoval turnaj s reprezentační dvacítkou v Porubě. Během sezony získali Třinečtí další zajímavou akvizici. Z Jihlavy se přes Brno přesunul do Frýdku-Místku mladý zadák Daniel Kowalczyk, jenž už má za sebou rovněž zkušenosti s extraligou. Ale není jediný. Dalšími známými tahouny Rysů jsou také Vladimír Svačina, Vlastimil Dostálek nebo Daniel Vrdlovec či Alan Łyszczarczyk. Ti se v prvním zápase na ledě Kolína radovali z výhry, Kozlové budou mít šanci svému soupeři tento direkt nyní vrátit.

Sestavy z posledního zápasu

HC Frýdek-Místek: Mokry – Kowalczyk, Zeleňák, Zahradníček, Sova, Adámek, Žůrek, Homola – Svačina, Vrdlovec, Dostálek – Hotěk, Haas, Łyszczarczyk – Ramik, Zeman, Bednář - Macháček, Matěj, Geidl.

SC Marimex Kolín: Soukup – Rymsha, Čáp, Naar, Niko, Cibák, Táborský – Veselý, Koukal, Král – Sklenář, Korkiakoski, Ouřada – Jankovský, Matějček, Pajer – Síla, Morong, Lang.