A tým - preview
18.11.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: I s nováčky na Porubu. Kozly čeká odpolední duel v Ostravě

clanek-1

Po středeční výhře 2:1 nad Pardubicemi chtějí Kozlové prolomit také trápení na venkovních stadionech, kde doposud získali pouhých pět bodů. Snažit se o to budou ale na ledě nejtěžšího možného protivníka, kterým bude Poruba. Ostravané totiž zatím kralují Chance lize. Duel v RT TORAX Areně začíná v 16:00.


Aktuálně z A-týmu

Kozlové prolomili šňůru porážek a po reprezentační pauze na druhý pokus vyhráli. A to poté, co na svém ledě přetlačili v náročném souboji Pardubice "B" 2:1, velkou radost z výhry měla celá kabina, včetně trenéra Petra Martínka. „Jsme nesmírně šťastní, že se nám povedlo vyhrát za tři body. Nejsme úplně v nejlehčí situaci, nedaří se nám zápasy výsledkově. Věděli jsme, že to musíme urvat. Musím všem hráčům nesmírně poděkovat za to, jak k utkání přistoupili, a jak ho odpracovali. Byli jsme odměněni třemi body. Nebylo to vůbec jednoduché. Doufám, že se odrazíme a v dalších zápasech budeme sbírat body,“ věřil po zápase Petr Martínek.

Před zápasem v Porubě tým Kolína přivítal dvě nové posily do obrany. Z Polska ze zpátky domů vrátil obránce Tomáš Jelínek, jenž tak po sedmi letech oblékne dres Kolína. A z Prostějova zamířil do Zálabí zadák Josef Zajíc. Jaký duel ale trenér Petr Martínek očekává v Ostravě? Poruba přece jenom vede tabulku Chance ligy. „Musíme se v každém zápase pokusit bodovat. A je jedno, jestli je soupeř na prvním nebo čtrnáctém místě. Důležité jsou body, v této soutěži dokáže každý porazit každého. Do Poruby pojedeme s tím, že budeme chtít přivézt jakýkoliv bod. Jsem přesvědčený o tom, že když budeme plnit pokyny a hrát týmově, tak vždycky existuje šance. Ale musíme pracovat. Nasadit montérky a jít pracovat,“ burcuje trenér Kolína.

Informace o soupeři

Poruba zatím kraluje Chance lize, se ziskem devětatřiceti bodů se dělí o první místo s Třebíčí, nicméně má hned o dva zápasy méně. V posledním duelu paradoxně svěřenci Jiřího Režnara prohráli právě s Třebíčí 0:2, ale to je asi zatím moc trápit nemusí. Po loňské nepovedené sezoně si Ostravané musí užívat v Porubě hokejovou radost. Tým kapitána Patrika Urbance zatím nasázel druhý největší počet gólů (68), navíc inkasoval nejméně branek (43). O druhý ukazatel se stará hlavně Daniel Dolejš, donedávna gólman extraligových Vítkovic.

V útoku se mohou Porubští spolehnout hned na několik jmen. Jakub Šlahař a Roman Pšurný si drží bilanci více než bodu na zápas, těsně pod zmíněnou bilancí je také hráč října Tomáš Šoustal. Atraktivním jménem na soupisce je také Dominik Hrníčko, který se před pár dny blýskl neuvěřitelným kouskem, který obletěl český hokejový internet, a to když se prezentoval lakrosovým trikem. Nyní bude možná chtít zopakovat tenhle kousek proti Kolínu. Povede se mu to? A jak si obstojí kolínská obrana proti druhé nejlepší ofenzivě ligy?

Sestavy z posledního utkání

RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Lemcke, Klimíček, Voráček, Urbanec, Mlčák, Sedlák – Šoustal, Vachovec, Gřeš – Berisha, Pšurný, Šlahař – Karafiát, Toman, Vildumetz – Hrníčko, Střondala, Christov – Häring.

SC Marimex Kolín: Soukup – Cibák, Čáp, Naar, Niko, Křepelka – Sklenář, Koukal, Veselý – Dlouhý, Korkiakoski, Král – Morong, Moravec, Ouřada – Síla, Matějček, Lang.