Klub
28.02.2022
Autor: Tisková zpráva

Vyjádření klubu - incident mezi fanoušky

clanek-1

Vážení fanoušci ledního hokeje, a to nejen kolínští, ale i slušní fanoušci našich soupeřů, nepočítám pár omezených jedinců, kteří se občas mezi slušnými fanoušky bohužel vyskytují, chtěl bych se za klub SC Marimex Kolín omluvit za incident, který se stal při utkání Kolín – Jihlava, který vyprovokovala skupina podnapilých fans Jihlavy.


Situace ohledně sektoru hostů je složitá. Bohužel v sektoru hostů není oddělené WC a prostor u vstupu do ZS branou u lomu je dlouhodobě pronajat soukromému subjektu včetně uzavřeného občerstvení. Klub má v těchto prostorech velmi omezené možnosti. Je nutné říci, že k tomuto dle mého nesmyslnému rozhodnutí došlo za předchozích vedení klubu i města zhruba před 15 lety. Proto se snažíme bránu mezi sektory uzavírat pouze v nejnutnějších případech. Jak se již několikrát ukázalo, je toto z dlouhodobého hlediska neúnosné.

Jen díky rychlé reakci pořadatelů, kterým tímto děkuji za zvládnutí situace, se snad nikomu nic nestalo. Požádal jsem o jednání s vedením města, což je majitel kolínského ZS, a doufám, že společně celou situaci vyřešíme tak, aby se tato situace již neopakovala.

Není možné, aby se diváci na kolínském stadionu báli o svou bezpečnost a bezpečnost svých dětí.

Děkuji za pochopení.

Luboš From

předseda klubu